partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina CIP

logo cip

persberichten

 • ‘CISO’s binnen de overheid eenzaam en in uitdagende relatie met bestuurder’

  Veel van de Chief Information Security Officers (CISO’s), werkzaam binnen de Nederlandse overheid, vervullen hun functie solitair binnen zijn of haar organisatie, dat wil zeggen: zonder eigen medewerkers. En een aanzienlijk deel doet dat parttime. En ze zijn slechts beperkt betrokken bij de inkoop van veilige hard- en software.

 • CIP FG-Enquête biedt verrassende inkijk in werkveld FG's

  Ruim 215 Functionarissen Gegevensbescherming (FG’s) hebben deelgenomen aan de eerste grootschalige digitale enquête onder deze beroepsgroep, die eind augustus namens het Centrum Informatiebeveiliging en privacybescherming (CIP) werd verstuurd.

 • Internationale versie van de CIP Privacy Baseline

  Het Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP) heeft op 22 november 2018, samen met netwerkpartner Mexon Technology, de internationale versie gepresenteerd van de CIP Privacy Baseline.

 • Overheden en bedrijven werken aan veilig Internet of Things

  Hoe om te gaan met de veiligheidsrisico’s van het snel groeiende Internet of Things? Die vraag staat centraal in de whitepaper IoT die onlangs is gepubliceerd onder coördinatie en redactie van het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacy CIP.

 • Privacy Baseline in NORA-wiki

  Sinds juni 2018 bevat NORA – voor het eerst – een instrument voor privacy, en – ook voor het eerst – een product van het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP). Het betreft de Privacy Baseline, ontwikkeld door het CIP netwerk.

 • Themamiddag over Internet of Things

  Op dinsdag 19 juni 2018 organiseert het CIP een special rond het thema Internet of Things en Veilige Software.

 • ‘Uitdagende ontwikkelingen vragen om actie’

  Op woensdag 15 november is op het hoofdkantoor van UWV in Amsterdam de 8e BIR Practitioner Community bijeenkomst gehouden.

 • Cloud Governance, de rol en verantwoordelijkheden van de Overheid voor Succesvol en Veilig Cloud

  Rollen en verantwoordelijkheden van de Overheid bij de verwerving en het succesvol en veilig gebruik van Clouddiensten.

 • CIBG en CIP ondertekenen manifest voor veilige software (SSD)

  CIBG, dienst voor registers, heeft als volgende belangrijke overheidsorganisatie het manifest Grip op Secure Software Development (SSD) ondertekend. Als agentschap van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport draagt het CIBG zorg voor betrouwbare verzameling en verwerking van (gecertificeerde) gegevens en de uitlevering daarvan aan gebruikers.

 • Privacy Self Assessment

  Neem uzelf de maat, stel uzelf een doel en zie wat u nog te doen staat. Korter kunnen we de werking van het Self Assessment instrument van CIP niet verwoorden. Dit selfassessment tool is bedoeld om als managementinstrument te gebruiken.

 • Uitnodiging CIP & HSD themasessie "BIG DATA, Veiligheid & Privacy" 

  Ontdek hoe je Big Data op verantwoorde manier succesvol in kunt zetten voor veiligheidstoepassingen. Wij nodigen u graag uit voor de CIP-HSD themasessie over Big Data, Veiligheid en Privacy op donderdag 15 juni van 13.00 – 18.00 uur op de HSD Campus.

 • Workshop secure ketentesten met SSD

  SecureSoftwareDevelopment(SSD) is een defacto standaard binnen de overheid voor het ontwikkelen en toetsen van veilige software, maar wat kan SSD toevoegen in het uitvoeren van een Secure Ketentest?

 • CIP Overheid maakt “Grip op Privacy” AVG compliant, grijpbaar en implementeerbaar

  In de Privacy Suite “Grip op Privacy” is de Europese wetgeving(AVG) verteerbaar gemaakt in een tweetal praktische handreikingen en een tool waarmee u het niveau van volwassenheid in uw organisatie in kaart brengt, bespreekbaar maakt en dat u kunt helpen met gerichte maatregelen die u op een door u gewenst niveau brengen.

 • Workshop Secure Software Development, praktisch implementeren, 31 mei

  Tijdens deze workshop geven we praktische handvatten om daadwerkelijk te beginnen met het inbedden van security. Dit alles om echt in control te komen en te blijven. Deze workshop verzorgt Valori samen met en onder auspiciën van het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP).

 • Gretig op zoek naar nieuwe SSD-normen

  Verslag van de 9e SSD Practitioners Community bijeenkomst. 15 maart 2017, Amsterdam

 • 1
 • 2