Partnerpagina CIP

persberichten

 • ‘Uitdagende ontwikkelingen vragen om actie’

  Op woensdag 15 november is op het hoofdkantoor van UWV in Amsterdam de 8e BIR Practitioner Community bijeenkomst gehouden.

  - - - - -

 • Cloud Governance, de rol en verantwoordelijkheden van de Overheid voor Succesvol en Veilig Cloud

  Rollen en verantwoordelijkheden van de Overheid bij de verwerving en het succesvol en veilig gebruik van Clouddiensten.

  - - - - -

 • CIBG en CIP ondertekenen manifest voor veilige software (SSD)

  CIBG, dienst voor registers, heeft als volgende belangrijke overheidsorganisatie het manifest Grip op Secure Software Development (SSD) ondertekend. Als agentschap van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport draagt het CIBG zorg voor betrouwbare verzameling en verwerking van (gecertificeerde) gegevens en de uitlevering daarvan aan gebruikers.

  - - - - -

 • Privacy Self Assessment

  Neem uzelf de maat, stel uzelf een doel en zie wat u nog te doen staat. Korter kunnen we de werking van het Self Assessment instrument van CIP niet verwoorden. Dit selfassessment tool is bedoeld om als managementinstrument te gebruiken.

  - - - - -

 • Uitnodiging CIP & HSD themasessie "BIG DATA, Veiligheid & Privacy" 

  Ontdek hoe je Big Data op verantwoorde manier succesvol in kunt zetten voor veiligheidstoepassingen. Wij nodigen u graag uit voor de CIP-HSD themasessie over Big Data, Veiligheid en Privacy op donderdag 15 juni van 13.00 – 18.00 uur op de HSD Campus.

  - - - - -

 • Workshop secure ketentesten met SSD

  SecureSoftwareDevelopment(SSD) is een defacto standaard binnen de overheid voor het ontwikkelen en toetsen van veilige software, maar wat kan SSD toevoegen in het uitvoeren van een Secure Ketentest?

  - - - - -

 • CIP Overheid maakt “Grip op Privacy” AVG compliant, grijpbaar en implementeerbaar

  In de Privacy Suite “Grip op Privacy” is de Europese wetgeving(AVG) verteerbaar gemaakt in een tweetal praktische handreikingen en een tool waarmee u het niveau van volwassenheid in uw organisatie in kaart brengt, bespreekbaar maakt en dat u kunt helpen met gerichte maatregelen die u op een door u gewenst niveau brengen.

  - - - - -

 • Workshop Secure Software Development, praktisch implementeren, 31 mei

  Tijdens deze workshop geven we praktische handvatten om daadwerkelijk te beginnen met het inbedden van security. Dit alles om echt in control te komen en te blijven. Deze workshop verzorgt Valori samen met en onder auspiciën van het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP).

  - - - - -

 • Gretig op zoek naar nieuwe SSD-normen

  Verslag van de 9e SSD Practitioners Community bijeenkomst. 15 maart 2017, Amsterdam

  - - - - -

 • Het RWS-model als basis voor een generiek Overheidsmodel

  Verslag van de derde bijeenkomst van de INKOOP IB&P Practitioner Community, Amsterdam, 13 maart 2017

  - - - - -

 • 9e SSD practitioner bijeenkomst op 15 maart 2017

  Voor de 9e SSD practitioner bijeenkomst van 15 maart 2017 hebben wij weer een interessant programma voor je samengesteld. Jij en/of je collega’s (architecten, functionele maar ook vooral technische “rollen”) zijn hierbij van harte welkom.

  - - - - -

 • 3e CIP Inkoop practitioner bijeenkomst op 13 maart 2017

  Voor de 3e CIP Inkoop practitioner bijeenkomst van 13 maart 2017 hebben wij weer een interessant programma voor je samengesteld. Jij en/of je collega’s (inkopers, leveranciermanagers, maar ook vooral contractmanager) zijn hierbij van harte welkom.

  - - - - -

 • Het SSD-test-framework is beschikbaar!

  Na het SSD-proces, de SSD-beveiligingseisen voor server en mobiele applicaties, is nu het SSD-test-framework beschikbaar. Dit zijn de testbeschrijvingen voor de SSD-beveiligingseisen en deze zijn uitgesplitst naar de verschillende fasen (initiatie, ontwerp, bouw, systeemtest, acceptatietest, productie) in het voortbrengingsproces.

  - - - - -

 • CIP zet zich in om cyberkennis en –skills in Nederland te vergroten

  Campagne Alert Online (3 t/m 14 oktober) van start

  Nederlanders weten te weinig over online gevaren en hoe zij zich daartegen kunnen beschermen. Ook onderschatten zij de kans dat zij slachtoffer worden. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Cybersecurity awareness en skills in Nederland (2016)’1 van Alert Online. Daarom zet CIP zich samen met tweehonderd andere partijen van 3 tot en met 14 oktober in om de kennis en vaardigheden van Nederlanders op het gebied van cybersecurity te vergroten en zo Nederland online veiliger te maken.