zoeken binnen de website

Projectpagina 'Over Informatie Gesproken'

rddi logo

RDDI

Rijksprogramma Voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding

RDDI ondersteunt de rijksoverheid om de digitale informatiehuishouding op orde te brengen en duurzaam toegankelijk te maken.

Aan de slag met dashboards bij IenW

8 december 2022

De departementen werken aan de verbetering van hun informatiehuishouding. Dashboards moeten daarbij helpen, onder meer door inzicht te geven in het voldoen aan wet- en regelgeving. Vanuit het project ‘Informatiegestuurd werken’ werkt het ministerie van IenW aan de ontwikkeling van een dashboard voor de bestuursraad.

lees meer

Keukentafelsessie #5: Architectuur als antwoord op de grote vragen

door: Karina Meerman, 1 december 2022

Zorgt falende IT-architectuur voor een dito informatiehuishouding? De vraag impliceert dat beide falen, op dit moment. Daar waren de meningen over verdeeld, aan deze vijfde keukentafelsessie in Almere-Stad. Waarom is architectuur überhaupt belangrijk voor de informatiehuishouding? En hoe vertellen we dit onze bestuurders?

lees meer

Manifest maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken

21 november 2022

Tijdens het ECP Jaarfestival 2022 van donderdag 17 november overhandigde Eppo van Nispen tot Sevenaer, coalitieambassadeur en directeur Beeld en Geluid het manifest Over Informatie Gesproken aan Lucas Lombaers, directeur van het rijksbrede programma Open Overheid. Doel is de informatierelatie tussen overheid, markt en burger te versterken.

lees meer

Collegereeks informatiehuishouding

9 november 2022

Wat moet elke adviseur weten over informatiehuishouding bij het Rijk? Ontdek het tijdens de colleges informatiehuishouding. Na afloop heb je kennis van – en zicht in – het functioneren van de Informatiehuishouding bij de Rijksoverheid en van de bijbehorende werkzaamheden binnen jouw rol.

lees meer

24 november: Keukentafelsessie #5 'Falende IT-architectuur'

door: Redactie iBestuur, 1 november 2022

Nathan Ducastel - VNG

Op 24 november organiseren we de vijfde Keukentafelsessie met de regeringscommissaris Informatiehuishouding. Deze keer echter niet met Arre Zuurmond zelf; hij is herstellende van een ziekteperiode. Hij heeft Nathan Ducastel, directeur VNG Realisatie, bereid gevonden om het tafelvoorzitterschap voor hem waar te nemen.

lees meer

Ambtenaar succesfactor in omgang met overheidsinformatie

door: Redactie iBestuur, 27 oktober 2022

Het actief openbaar maken van informatie bevordert het beeld van de overheid als betrouwbare instantie, een goede digitale informatiehuishouding is een absolute voorwaarde. Systemen en procedures zijn belangrijk, maar succes staat of valt bij het gedrag van de ambtenaar zelf, blijkt uit onderzoek in opdracht van RDDI en Open Overheid

lees meer

Keukentafelsessie #4: Gaat er nog gewerkt worden?

door: Karina Meerman, 5 oktober 2022

De overheidswerkplek van de toekomst was het onderwerp van de vierde keukentafelsessie, in de bibliotheek van Oosterhout. Als het over de toekomst gaat, is het generatiedenken nooit ver weg en ook digitalisering is luid en duidelijk van de partij. Een fors deel van de sessie ging daarom over de digitale omgeving van het werken. Gelukkig kreeg ook de bestuurlijke kant aandacht, net als personeel en opleiding.

lees meer

20 miljoen euro extra voor informatiehuishouding

28 september 2022

Het kabinet investeert ruim 20 miljoen euro extra in het op orde brengen van de informatiehuishouding van het Rijk. Dat staat in de Begroting 2023. In de Miljoenennota staat hoe dit bedrag verdeeld wordt.

lees meer

Nieuw platform open-overheid.nl voor professionals

20 september 2022

Op 20 september 2022 is de nieuwe website Open-overheid.nl gelanceerd. Dit is een initiatief van het Programma Open Overheid in samenwerking met ondersteunende organisaties binnen het Rijk. De website voorziet in het volledige aanbod van instrumenten, diensten en kaders waarmee rijksorganisaties aan de slag kunnen. De site is de basis voor het werken aan een open overheid.

lees meer

29 september: Keukentafelsessie #4 'De werkplek van de toekomst'

7 september 2022

Op donderdag 29 september organiseren we de vierde in een reeks keukentafelsessies met Arre Zuurmond, de regeringscommissaris Informatiehuishouding. Dit keer over de werkplek van de toekomst. Dat is vooral een digitale werkplek: een samenspel van devices, technologieën, software en bijbehorende tools. Is de overheid hier klaar voor?

lees meer