zoeken binnen de website

Lydia Bremmer directeur Adviescollege Openbaarheid & Informatiehuishouding

door: Redactie iBestuur | 6 september 2022

Lydia Bremmer is met ingang van 1 september 2022 benoemd tot secretaris-directeur van het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding. Zij zal samen met de voorzitter, Ineke van Gent, een be­langrijke rol vervullen in het vormgeven van de organisatie en het uitvoeren van de wettelijke advies- en bemiddelingstaken van het college.

Lydia Bremmer | Beeld: Algemene Bestuursdienst

Het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding is ingesteld op grond van de Wet open overheid. Het adviescollege gaat de regering en het parlement gevraagd en ongevraagd adviseren over de openbaarmaking van overheids­informatie en de meerjarenplannen voor verbetering van de informatiehuishouding. Ook krijgt het adviescollege een bemiddelingstaak voor journalisten en wetenschappers.

Lydia Bremmer is al sinds februari 2022 kwartiermaker voor het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding. Daarvoor werkte zij onder meer bij het ministerie van BZK en het ministerie van OCW.

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.