zoeken binnen de website

Meryem El Bouyahyaoui directeur IV/CIO bij CIBG

door: Redactie iBestuur | 13 oktober 2021

Meryem El Bouyahyaoui start 1 december 2021 als directeur Informatiemanagement/CIO bij CIBG, een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Als directeur informatiemanagement is zij verantwoordelijk voor de instandhouding en doorontwikkeling van de IV-systemen. Zij gaat de kwaliteit bewaken van informatiemanagement en samen met haar directie ervoor zorgen dat het CIBG voldoet aan de afgesproken kaders en richtlijnen. Tegelijk gaat zij sturing geven aan het ontwikkelen van nieuwe systemen die passen bij de steeds hogere digitale verwachtingen van de gebruikers. Dit alles in verbinding met het kerndepartement en partners in de gezondheidsketen. Meryem geeft (indirect) leiding aan de afdelingen CIO-office, Delivery, Functioneel Beheer en Applicatie- en Servicemanagement. Hier werken in totaal ongeveer 150 vaste en ingehuurde medewerkers.

El Bouyahyaoui is sinds 2020 strategisch manager Informatievoorziening bij Parnassia Groep en daarvoor chief Enterprise architect bij RET. Ze behaalde een master Nieuwe Media en Digitale Cultuur aan de Universiteit Utrecht en ze volgde in 2020 een Business Executive Leadership Program aan de Groeneveld academy. Zij heeft diverse ICT opleidingen gedaan in Business- en informatieplanning, Enterprise Architectuur, Agile projectmanagement en Scrum.

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.