Personalia

Meryem El Bouyahyaoui directeur IV/CIO bij CIBG

Meryem El Bouyahyaoui start 1 december 2021 als directeur Informatiemanagement/CIO bij CIBG, een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Als directeur informatiemanagement is zij verantwoordelijk voor de instandhouding en doorontwikkeling van de IV-systemen. Zij gaat de kwaliteit bewaken van informatiemanagement en samen met haar directie ervoor zorgen dat het CIBG voldoet aan de afgesproken kaders en richtlijnen. Tegelijk gaat zij sturing geven aan het ontwikkelen van nieuwe systemen die passen bij de steeds hogere digitale verwachtingen van de gebruikers. Dit alles in verbinding met het kerndepartement en partners in de gezondheidsketen. Meryem geeft (indirect) leiding aan de afdelingen CIO-office, Delivery, Functioneel Beheer en Applicatie- en Servicemanagement. Hier werken in totaal ongeveer 150 vaste en ingehuurde medewerkers.

El Bouyahyaoui is sinds 2020 strategisch manager Informatievoorziening bij Parnassia Groep en daarvoor chief Enterprise architect bij RET. Ze behaalde een master Nieuwe Media en Digitale Cultuur aan de Universiteit Utrecht en ze volgde in 2020 een Business Executive Leadership Program aan de Groeneveld academy. Zij heeft diverse ICT opleidingen gedaan in Business- en informatieplanning, Enterprise Architectuur, Agile projectmanagement en Scrum.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren