zoeken binnen de website

'Wat is er met open source software te winnen?'

door: Redactie | 13 november 2020

In een recente Kamerbrief liet staatssecretaris Raymond Knops (BZK) weten dat ‘software die met publieke middelen is ontwikkeld, zoveel mogelijk aan de samenleving moet worden teruggegeven’. Maar wat betekent die oproep, wat is er met open source software te winnen? En wat moet er gebeuren wil overheidssoftware publieke software kunnen zijn? Over deze en andere vragen ging het tijdens het iBestuur Thuisdebat #8 van donderdag 12 november.

Van links af (boven): Tamas Erkelens en John van Dijk. Van links af (onder): Arjan Widlak en Ivonne Jansen-Dings. Beeld: screenshot iBestuur Thuisdebat #8

Ivonne Jansen-Dings (strategisch adviseur Zuid-Holland), Tamas Erkelens (programmamanager VWS) en John van Dijk (teamlead Markt en Overheid VNG Realisatie) gingen in gesprek over software in het primaire proces, de drempels bij het aanbesteden, en het ontwikkelproces van open source software. Gespreksleider was Arjan Widlak (Kafkabrigade).

Het debat was een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Stichting Kafkabrigade en iBestuur.

Kijk hier het volledige debat terug (ruim 46 minuten)

Lees ook ‘Open, tenzij … we aanbesteden’ uit iBestuur Magazine #36

tags: , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.