zoeken binnen de website

weblog

Verplichte open data standaarden graag!

door: Tom Kunzler, 17 juli 2018

Tom Kunzler

Open data voor lokale overheden zal zonder verplichte standaarden nooit goed van de grond komen. Alle goede bedoelingen van overheden die data beschikbaar stellen, ten spijt.

reacties: 2

lees meer

Scheiden van tafel en bed

door: Peter Lievense, 12 juli 2018

Peter Lievense

Hoewel EZK en LNV in één huis blijven wonen en van dezelfde inhouse ICT-dienstverlener gebruik blijven maken, kost de IT-afhandeling van deze scheiding van tafel en bed 55 miljoen euro!

lees meer

‘Mag ik daar een schepje pessimisme bij?’

door: Ruben Boyd, 12 juli 2018

Ruben Boyd

Momenteel lijkt het debat over de toekomst gedomineerd te worden door tech-utopisten, dromers en ondernemers enerzijds en anderzijds de massa die er allang niets meer van begrijpt.

lees meer

Put your money where your mouth is

door: Dirk-Jan de Bruijn, 11 juli 2018

Een advies aan al onze publieke leiders: als we willen dat innovaties écht wortel schieten, dan moeten we linksom of rechtsom een paar dingen anders organiseren.

reacties: 2

lees meer

1.000.000.000 euro

door: Seger de Laaf, 10 juli 2018

Een oproep aan topambtenaren als politici: Luister naar je onderbuik en vraag door tot je een ons weegt. Draai iedere belastingcent om. Want als jij het niet snapt, snapt niemand het.

lees meer

Tijd voor e-awareness voor raadsleden

door: Pascale Georgopoulou, 9 juli 2018

Pascale Georgopoulou

ICT is een domein waar de gemeenteraad wel over gaat, zoals de raad over alles gaat (onder meer vanwege het budgetrecht), maar minder bij betrokken is. Waarom is dat?

reacties: 1

lees meer

En nu?

door: Larissa Zegveld, 6 juli 2018

De Digitaliseringsstrategie is er. Het is te hopen dat bij de uitwerking daarvan de (lokale) uitvoering betrokken wordt, zodat we beleid en uitvoering echt met elkaar verbinden.

lees meer

Computer Says No!

door: Jan Willem Boissevain, 5 juli 2018

Jan Willem Boissevain  directeur Public  Pegasystems

De voortschrijding van de technologie brengt ethische dillema’s met zich mee. Waar trek je de grens? Of accepteer je het als iets waar je verder geen invloed op hebt?

lees meer

Weg van de onderbuik!

door: Carolien Nicolai, 4 juli 2018

Carolien Nicolai

(Gebruikers)onderzoek? Alleen als je echt consequent onderzoekt, monitort en registreert kun je onderbouwd adviseren en ontwerpen, voor de gebruiker!

lees meer

Have a little faith

door: Hugo Aalders, 3 juli 2018

Hugo Aalders - VNG Realisatie

Samen organiseren is vooral een kwestie van werken aan onderling vertrouwen. Vertrouwen dat anderen minstens zo goed zijn als jezelf en over de grenzen van hun gemeente heen kijken.

lees meer

'Klaas Dijkhoff is een maoïst'

door: Henk Bos, 2 juli 2018

Henk Bos

Burgers volgen, tot in het extreme. China werkt er hard aan en meer landen willen het. Maar waarom niet bouwen aan een écht Sociaal Krediet Systeem, waarin burgers leidend zijn?

reacties: 1

lees meer

Slecht plan

door: Marc van Opijnen, 28 juni 2018

Marc van Opijnen

Publicatie van álle rechterlijke uitspraken dient geen enkel redelijk doel, het kost handenvol geld en het zal de toegang tot het recht eerder verslechteren dan verbeteren.

lees meer

Terug naar de kerntaken!

door: André Huykman, 27 juni 2018

Andre Huykman

Er moet een publiek debat komen over de informatiesamenleving en de rol van de overheid daarin. Als overheid kunnen we het niet overlaten aan partijen als Apple, Facebook of Google.

reacties: 3

lees meer

Digital wellbeing

door: Maurits Kreijveld, 26 juni 2018

Maurits Kreijveld

Partijen als Apple en Google gaan zich actief bezighouden met het bestrijden van de verslaving aan sociale media en met name die van jongeren. Wat betekent dat voor de rol van overheden?

lees meer

De oorlog op informatie

door: Ruben Boyd, 25 juni 2018

Ruben Boyd

Het is met geheimzinnigheid omgeven: de Bilderberg Meeting. De toestand in de (digitale) wereld komt aan de orde, maar wat en hoe is niet bekend. Tijd voor meer transparantie?

lees meer