zoeken binnen de website

weblog

Minister van Digitale Infrastructuur

door: Rob van de Velde, 4 december 2014

Rob van de Velde

Het wordt hoog tijd voor een ambitieuze minister van Digitale Infrastructuur met een uitvoeringsprogramma waarin voldoende ingenieursmentaliteit de ruimte krijgt.

reacties: 2

lees meer

Geef de keten de ruimte

door: Rob Evelo, 28 november 2014

Rob Evelo is programmamanager i-NUP

Met de afronding van het programma i-NUP in zicht is het voor mij belangrijk om de in gang gezette ‘beweging’ te borgen. Over welke beweging heb ik het dan?

lees meer

Serieuze ambtenaren

door: Marieke Vos, 27 november 2014

Marieke Vos

3FM maakt geen ambtenarengrappen meer, nu ambtenaren zich serieus inzetten voor het goede doel. Dit jaar wordt Serious Ambtenaar voor de vierde keer georganiseerd.

lees meer

Wie volgt na Piketty en Gates?

door: Dirk-Jan de Bruijn, 20 november 2014

Dirk-Jan de Bruijn

Zou me kunnen voorstellen dat men aan dat rijtje van goeroes ook mensen als Travis Kalanick (CEO taximakelaar Uber) of Brain Chesky (CEO accommodatie-community Airbnb) toevoegt.

lees meer

Vele ogen maken hoge kwaliteit

door: Theo van den Brink, 13 november 2014

Theo van den Brink

Zoals zo vaak is ICT niet de kern van de zaak. Veel belangrijker is het besef bij gebruikers dat het Stelsel iets van ons allemaal is. We profiteren ervan, maar we voeden het ook.

reacties: 2

lees meer

1984: Het grote gelijk?

door: Tof Thissen, 12 november 2014

Tof Thissen

Bij de decentralisaties bent u eindverantwoordelijk voor de kwetsbare doelgroepen. U moet op het juiste moment weten of een zoekgericht kind psychische beperkingen heeft of niet.

reacties: 1

lees meer

Symptomen bestrijden of..

door: Jan Willem Boissevain, 11 november 2014

Boissevain, Jan Willem

Als de minister de oorzaken van de ICT-problemen gaat aanpakken, en daarvoor alsnog een Deltaplan ICT oplevert, blijft ons een parlementaire enquête over pakweg zeven jaar bespaard.

lees meer

Het gelijk van Elias

door: Jan Willem Boissevain, 27 oktober 2014

Boissevain, Jan Willem

De wijze waarop de commissie haar werk heeft gedaan dwingt respect af. En voor wie nog twijfelde aan de bevindingen: de actualiteit van de laatste weken vormt het levend bewijs.

reacties: 1

lees meer

Moeten of willen

door: Dirk-Jan de Bruijn, 23 oktober 2014

Dirk-Jan de Bruijn

Ik had me kunnen voorstellen dat de commissie ook nog een hoofdstuk had gewijd aan de toekomst. Hoe Nederland er over een jaar of tien uitziet als we ons ICT-huiswerk nu netjes gaan doen.

lees meer

Elias en de ICT-taboes

door: Evert-Jan Mulder, 22 oktober 2014

Evert-Jan Mulder

Niet zozeer in de op de bestuurlijke praktijk gerichte aanbevelingen schuilt de waarde van het rapport maar in het doorbreken van een drietal taboes.

reacties: 1

lees meer

Commissie Elias: over cultuur en veranderen

door: Ruud Leether , 20 oktober 2014

Ruud Leether

Het is buitengewoon belangrijk dat Kamer en overheidsopdrachtgevers het rapport zullen omarmen al was het maar om te voorkomen dat het net als veel IT-contracten weer snel in een ambtelijke la verdwijnt.

lees meer

BIT en bytes

door: Bas Linders, 16 oktober 2014

Bas Linders

Wat is nu precies dat bureau ICT-toetsing (BIT) van de commissie Elias? Een soort stuurslot tegen dronken rijden? Een ICT-politbureau dat zelf door niemand wordt gecontroleerd?

lees meer

Anders kijken… gewoon omdat het kan!

door: Paul Padding, 13 oktober 2014

Paul Padding

Ik schat in dat over pakweg tien jaar het volstrekt normaal is dat een College van B&W bij alle dossiers de digitale kaart gebruikt voor overzicht en communicatie.

lees meer

Digitaal geheugenverlies

door: Jan Willem Boissevain, 26 september 2014

Boissevain, Jan Willem

In de afgelopen twintig jaar hebben we veel waardevolle informatie op het internet gepubliceerd. Met hetzelfde gemak hebben wij die informatie weer vernietigd.

lees meer

Uitdaging

door: Rob Evelo, 26 september 2014

Rob Evelo is programmamanager i-NUP

Over iets meer dan drie maanden stopt programma i-NUP. Als gekeken wordt naar de dingen die we moesten opleveren, dan denk ik dat we er goed voor staan.

reacties: 2

lees meer