zoeken binnen de website

weblog

De rubriek Weblog biedt plaats voor blogbijdragen van auteurs uit de publieke en private sector, dan wel van auteurs op persoonlijke titel. De redactie behoudt zich het recht voor blogbijdragen te weigeren dan wel te redigeren of in te korten. Blogbijdragen kunt u sturen naar redactie at ibestuur.nl

Gijzeling in de digitale infrastructuur

door: Bas Eenhoorn, 4 februari 2016

Het is nog niet gelukt de ambities van het Digiprogramma in evenwicht te brengen met de benodigde financi├źn. Misschien biedt het advies van de ROB een uitweg.

reacties: 1

lees meer

Drie nieuwe innovatiepilots

door: Tjerk Venrooy, 4 februari 2016

Het programma Innovatief standaardiseren in dienstverlening krijgt er drie pilots bij, die we met diverse partijen uit het netwerk verder uitwerken.

lees meer

Ambtenaar staat nog centraal

door: Jan Willem Boissevain, 2 februari 2016

Jan Willem Boissevain

De overheid zou moeten leren van digitalisering in de bankensector. Zo kunnen ze onpersoonlijke communicatie persoonlijk, relevant en waardevol maken.

reacties: 1

lees meer

Getut

door: Dirk-Jan de Bruijn, 26 januari 2016

Dirk Jan de Bruijn

De GDI is van levensbelang, maar het micromanagement wint het nog steeds van het denken in klantwaarde voor de BV Nederland…

lees meer

Herontwerpen van de digitale overheid

door: Bas Eenhoorn, 25 januari 2016

Het meeste dat de overheid op de digitale snelweg heeft ontwikkeld is vooral bedacht voor het gemak van de overheid zelf. Dat moet anders.

lees meer

Eenhoorn is een baas

door: Seger de Laaf, 22 januari 2016

Bas Eenhoorns betoog op het iBestuur Congres was een regelrechte wakeup-call naar de zaal en in het bijzonder Minister Plasterk. Wat een verademing!

lees meer

Smart City

door: Peter Lievense, 18 januari 2016

Peter Lievense

Geen college van B&W zonder bestuurlijke fantasie├źn over slim beleid, duurzaamheid en lokale democratie. Tot smart city-toepassingen heeft dat echter nog nauwelijks geleid.

lees meer

Om wie draait het in 2016?

door: Bas Eenhoorn, 7 januari 2016

We moeten ervoor zorgen dat het er bij de berichtenbox niet om draait het voor de overheid eenvoudiger te maken in plaats van voor de burger.

reacties: 3

lees meer

2016: techniek of toepassing?

door: Dirk-Jan de Bruijn, 6 januari 2016

Dirk Jan de Bruijn

Het gaat in deze kolommen iets te vaak om de ‘hoe’-vraag bij ICT-projecten. We zouden eigenlijk eens wat meer naar de toepassing moeten kijken.

reacties: 1

lees meer

Openbare aanbesteding is perverse prikkel

door: Jan Willem Boissevain, 5 januari 2016

Jan Willem Boissevain

De aanschaf van ICT door de overheid volgt een weinig rationeel traject. Het beste product komt niet boven drijven, falen wordt niet bestraft en prestaties niet beloond.

reacties: 3

lees meer

Een doe- en denkspoor voor innovatie

door: Tjerk Venrooy, 4 januari 2016

In 2016 gaan we ervoor zorgen dat een aantal pilots in innovatieve dienstverlening wordt opgeschaald tot een landelijke standaard.

reacties: 2

lees meer

Gemeentelijke verordeningen ongeldig?

door: Mathieu Paapst, 20 december 2015

Mathieu Paapst

Tientallen gemeenten publiceren hun verordeningen niet volgens de regels. Dat kan nare gevolgen hebben. Waarom gebruiken ze niet gewoon de centrale voorzieningen?

reacties: 2

lees meer

Zonder geld gaat het niet

door: Bas Eenhoorn, 17 december 2015

Zou het investeren in de digitalisering van de overheid een gunstig effect hebben op onze economie? Het blijft gissen, maar we kunnen niet zonder.

reacties: 1

lees meer

Iedereen is weer helemaal bij

door: Peter Mom, 17 december 2015

Peter Mom

Een beetje organisatie heeft een nieuwsbrief. Ook een beetje overheidsorganisatie. En een nieuwsrubriek op de website. Met het nieuws dat de nieuwsbrief is verstuurd!

lees meer

Decentralisaties in de praktijk

door: Peter Lievense, 11 december 2015

Peter Lievense

Het jaar van de decentralisaties zit er bijna op. De overdracht van taken heet geslaagd; de uitwerking behoeft nog aandacht.

lees meer