zoeken binnen de website

weblog

De rubriek Weblog biedt plaats voor blogbijdragen van auteurs uit de publieke en private sector, dan wel van auteurs op persoonlijke titel. De redactie behoudt zich het recht voor blogbijdragen te weigeren dan wel te redigeren of in te korten. Blogbijdragen kunt u sturen naar redactie at ibestuur.nl

Waar is mijn bureaublad?

door: Fatou van den Hoff, 24 april 2013

Fatou van den Hoff

In mijn werk als trainer en adviseur valt het me op dat de algemene computervaardigheden bij een groot deel van de werkende bevolking beperkt zijn.

reacties: 4

lees meer

GBA-adresonderzoek

door: Arre Zuurmond, 19 april 2013

Arre Zuurmond

Elke gemeente heeft echt een buitendienst nodig. Een investering die zich terugverdient in leefbaarheid, veiligheid en besparing op het eigen apparaat.

lees meer

Van uitvoering naar uitvoerbaarheid

door: Dirk-Jan de Bruijn, 16 april 2013

Dirk-Jan de Bruijn

In de sfeer van Albert Einstein die ons al lang geleden heeft geleerd dat je problemen niet moet oppakken op het niveau waarop ze zijn ontstaan.

lees meer

Innovatieparadox

door: Gerard van Oortmerssen, 15 april 2013

Gerard van Oortmerssen

Innovatief zijn betekent niet wachten op standaard producten en hoge kosten op de koop toe nemen. Het risico is dat de ontwikkeling lang duurt en wordt ingehaald door de markt.

lees meer

iD-roof

door: Peter Lievense, 14 april 2013

Peter Lievense

De campagne is in zoverre geslaagd dat ik mij nu heel erg bewust ben van de gevaren van identiteitsdiefstal. Sterker nog; ik voel mij door diezelfde overheid blootgesteld aan iD-roof.

lees meer

Diplomabureaucratie

door: Jan Willem Boissevain, 8 april 2013

Jan Willem Boissevain

Niemand zal bestrijden dat er veel wetten en regels zijn en bovendien nog ingewikkeld ook. Maar de oproep van de Ombudsman voor eenvoud en minder regels zal niets opleveren.

reacties: 1

lees meer

De openbare, zelfsturende en ondernemende ambtenaar

door: Davied van Berlo, 4 april 2013

Davied van Berlo

Hoe ziet de ambtenaar van de toekomst eruit? De publieke professional van de toekomst zal werken vanuit een andere positie en in een andere context. Weber gaat op de schop.

lees meer

Privacy-schizofrenie

door: Ellen Boschker, 2 april 2013

Ellen Boschker

Ik ben wel benieuwd of ik de enige met deze diagnose ben en zou eens met lotgenoten in contact willen komen. Ik hoor ook graag wat uw medisch advies luidt.

reacties: 4

lees meer

APK voor de digitale snelweg moet blijven

door: Matt Poelmans, 27 maart 2013

Matt Poelmans

De Tweede Kamer moet een wettelijke verplichting met sancties invoeren tot het onafhankelijk toetsen van overheidswebsites op webrichtlijnen.

lees meer

Drie keer linksom is ook rechtsaf

door: Dirk-Jan de Bruijn, 26 maart 2013

Dirk-Jan de Bruijn

Een gemiddelde bestuurder heeft momenteel drie issues op de agenda staan: samenwerking, krimp en bezuinigingen, en decentralisatie operaties.

lees meer

Uitzonderingen aan de lopende band

door: Jan Willem Boissevain, 25 maart 2013

Jan Willem Boissevain

Vroeger konden we niets zelf, maar werd het allemaal voor ons geregeld. Nu kunnen we alles zelf, maar krijgen we het niet geregeld.

reacties: 2

lees meer

De toekomst van Pleio

door: Davied van Berlo, 21 maart 2013

Davied van Berlo

Hoe kunnen we samen het potentieel van Pleio maximaal benutten? Hoe richten we de besturing van Pleio het beste in? Pak jij je aandeel op in Pleio?

reacties: 2

lees meer

Ha! Mail van mijn overheid

door: Peter Mom, 20 maart 2013

Peter Mom

MijnOverheid stuurt een e-mail: er is een nieuw bericht in de Berichtenbox. Maar voor mijn overheid ligt nog een curieus drempeltje.

reacties: 9

lees meer

Elektronisch aangetekend

door: Michiel Leenaars, 19 maart 2013

Michiel Leenaars

Hoe u wilt dat anderen reageren als ze een mailtje van een medewerker van uw organisatie krijgen? Vertrouwen ze u? Vindt u het belangrijk om dat vertrouwen te behouden?

lees meer

War of the worlds

door: Fatou van den Hoff, 18 maart 2013

Fatou van den Hoff

Ambtenaar 2.0 of 0.1, koploper of achtervolger, aanjager of afremmer, sociale media-adapt of criticus: het lijkt wel een war of the worlds. Wij tegen zij.

lees meer