zoeken binnen de website

weblog

De rubriek Weblog biedt plaats voor blogbijdragen van auteurs uit de publieke en private sector, dan wel van auteurs op persoonlijke titel. De redactie behoudt zich het recht voor blogbijdragen te weigeren dan wel te redigeren of in te korten. Blogbijdragen kunt u sturen naar redactie at ibestuur.nl

Samenwerken

door: Tof Thissen, 31 januari 2013

Tof Thissen

Gemeenten krijgen volop nieuwe taken. En er moet flink bezuinigd. Dat vraagt om een andere manier van denken en doen, waarin samenwerken een belangrijke rol speelt.

lees meer

Click – call – face

door: Peter Mom, 31 januari 2013

Peter Mom

GGD Hollands Midden wil burgers zelfredzaam maken door ze hun informatie zelf bijeen te laten klikken. Maar de website is een slordig aangelegde doolhof.

reacties: 2

lees meer

Alle vergelders verzamelen!

door: Jan Willem Boissevain, 30 januari 2013

Jan Willem Boissevain

Tijd voor de superhelden binnen verzekeraars, Belastingdienst, UWV, SVB om de handen ineen te slaan en zich gezamenlijk richten op de individuele omstandigheden van hun klanten.

lees meer

Het potentieel is groot

door: Davied van Berlo, 30 januari 2013

Davied van Berlo

De overheid bezuinigt. We moeten met minder mensen meer doen. Dat betekent beter gebruik maken van het beschikbare potentieel. Maar die kennis zit verspreid over honderden organisaties.

reacties: 10

lees meer

ICT-beheer is niet stuurbaar

door: Titus Mars, 29 januari 2013

Titus Mars

ICT-beheer goed aansturen, is bijna onmogelijk. De ICT-beheerder en zijn opdrachtgever bevinden zich in een extreme variant van het agent-principaal probleem.

reacties: 2

lees meer

Internet en staatsrecht

door: Fatou van den Hoff, 28 januari 2013

Fatou van den Hoff

De Raad van de Rechtspraak zet in op traditionele media, en met name televisie, omdat daar de publieke opinie gemaakt zou worden.

lees meer

Digitalisering is ’n actief werkwoord!

door: Dirk-Jan de Bruijn, 25 januari 2013

Dirk-Jan de Bruijn

In een digitaliseringstraject is het essentieel is om de juiste dingen te doen, in de goede volgorde. Een 10-tal aandachtspunten om op te hangen op je whiteboard in je eigen directiekamer.

lees meer

Cloud-entrepreneurs

door: Henri Rauch, 23 januari 2013

Henri Rauch

Wanneer komt de Europese cloud-industrie van de grond met diensten ontwikkeld voor overheden? Waar blijven de creatieve entrepreneurs van Europese bodem?

reacties: 1

lees meer

U raadt het al

door: Peter Lievense, 18 januari 2013

Peter Lievense

Tot mijn stomme verbazing viel bij de volgende reis op hetzelfde baanvak de verbinding weg. Met welke provider was NS in zee gegaan?

lees meer

Voorkomen is beter dan genezen

door: Fatou van den Hoff, 16 januari 2013

Fatou van den Hoff

Een ambtenaar van BZK stuurde vanaf zijn openbare twitteraccount met 31 volgers een bericht de wijde online wereld in. Deze ambtenaar werd voorpaginanieuws.

reacties: 3

lees meer

Hoezo crisis?

door: Leo Smits, 14 januari 2013

Leo Smits

We moeten het anders doen. De overheid kan zich Keynsiaans gedragen en in een neergaande conjunctuur meer ICT-ontwikkeling op gang brengen dan in een opgaande.

lees meer

Je bent wat je tweet

door: Jan Willem Boissevain, 10 januari 2013

Jan Willem Boissevain

Dat maakte mij nieuwsgierig of de profeten van de onheilstijding zelf ook al zijn afgekickt. ‘Tijd voor een biertje’ (met foto van flesje pils en bakje olijven)…

lees meer

U en ik weten beter

door: Ellen Boschker, 8 januari 2013

Ellen Boschker

Een typisch gevalletje van ‘met de beste bedoelingen de verkeerde dingen doen’. Bij de overheid zie ik onder het mom van integrale dienstverlening hetzelfde gebeuren.

lees meer

Digitale discriminatie

door: Carolien Schönfeld, 7 januari 2013

Carolien Schoenfeld

Zijn beleggingsfonds wil alleen nog maar digitaal met mijn 92-jarige vader communiceren. Was er niet ooit een voorstel in Brussel om dergelijke discriminatie te verbieden?

reacties: 3

lees meer

Samenleving vraagt om samenwerking

door: Jan Willem Boissevain, 20 december 2012

Jan Willem Boissevain

Een goedkopere overheid draagt niet per definitie bij aan een verbeterde dienstverlening. En vermindering van het aantal regels lijkt ook een illusie.

lees meer