zoeken binnen de website

weblog

De rubriek Weblog biedt plaats voor blogbijdragen van auteurs uit de publieke en private sector, dan wel van auteurs op persoonlijke titel. De redactie behoudt zich het recht voor blogbijdragen te weigeren dan wel te redigeren of in te korten. Blogbijdragen kunt u sturen naar redactie at ibestuur.nl

Regeerakkoord 2.0

door: Dirk-Jan de Bruijn, 14 november 2012

Dirk-Jan de Bruijn

Al snel duik je dan in het recente regeerakkoord. En pluis je dat eens uit. En dan kun je niet anders dan de conclusie trekken dat het wel wat magertjes is.

reacties: 2

lees meer

Opzij, opzij, opzij

door: Fatou van den Hoff, 8 november 2012

Fatou van den Hoff

Geef ambtenaren de ruimte en online sociale netwerken verweven zich met de organisatieprocessen. Kennis is sociaal kapitaal en kennisdelen is kracht dat geeft macht!

reacties: 2

lees meer

Internet Governance Forum

door: Arda Gerkens , 8 november 2012

Arda Gerkens

Het Internet Governance Forum is een conferentie van de VN over de toekomst van het internet. Aha, een wassen neus, denkt u nu, een gezellig uitje, maar niets is minder waar.

lees meer

Facebook politie

door: Jan Willem Boissevain, 8 november 2012

Jan Willem Boissevain

De politie moet er weer voor de burgers zijn en niet andersom. De politie moet haar werkprocessen moderniseren en aanpassen aan de nieuwe media en een mondige samenleving.

lees meer

Een overheid op maat

door: Davied van Berlo, 7 november 2012

Davied van Berlo

Het nieuwe kabinet gaat hard aan de slag met het vernieuwen van de overheid. Gelukkig zijn daar heel wat nieuwe mogelijkheden voor. Hoe creëren we een overheid op maat?

lees meer

Gezocht: onderzoeksbureau

door: Bas Linders, 5 november 2012

Bas Linders

Het is een door middel van knip- en plakwerk samengesteld stuk dat de partij die het aandurft om voor deze klus de vinger op te steken, opzadelt met een idiote hoeveelheid papierwerk.

lees meer

Bruggen slaan met ICT

door: Gerard van Oortmerssen, 5 november 2012

Gerard van Oortmerssen

VVD en PvdA zeggen in het regeerakkoord dat ze een onverwoestbaar geloof in de toekomst hebben. Maar hoe ziet die toekomst er dan uit?

lees meer

Van dossier centraal naar klant centraal

door: Dirk-Jan de Bruijn, 31 oktober 2012

Dirk-Jan de Bruijn

Weg met het idee dat iedereen net iets anders is. En daar dan ook de ruimte voor krijgt. Op z’n eigen eilandje. Op weg naar een geïntegreerd warenhuis.

reacties: 5

lees meer

It’s not the technique, stupid!

door: Ellen Boschker, 25 oktober 2012

Ellen Boschker

Basisregistraties zijn een bak vol data en meer niet. Doordat er wetgeving en beleid aan verbonden is, worden er rechten en plichten tussen overheid, burgers en bedrijven gecreëerd.

lees meer

Een parlement met 16.768.115 zetels

door: Jan Willem Boissevain, 25 oktober 2012

Jan Willem Boissevain

Het onderhoud van onze democratie impliceert ook het betrekken van de samenleving in de uitdagingen waar wij nu voor staan.

lees meer

Zijn ingenieurs betere opdrachtgevers?

door: Carolien Schönfeld, 25 oktober 2012

Carolien Schoenfeld

De mate waarin de top van de organisatie betrokken is bij informatiesystemen is een belangrijke factor waar het gaat om het slagen of falen van ICT.

reacties: 2

lees meer

Ruimte voor échte vernieuwing!

door: Dirk-Jan de Bruijn, 18 oktober 2012

Dirk-Jan de Bruijn

Adequate informatievoorziening raakt écht alles! En dat kun je dus niet meer drie hoog achter organiseren in een apart hertogdom.

reacties: 3

lees meer

Waarom doen we het nou niet?

door: Leo Smits, 17 oktober 2012

Leo Smits

Er zijn van die toepassingen die met ICT het leven geweldig kunnen vereenvoudigen. Het is allemaal al uitgerekend en iedereen weet het en toch doen we het niet.

reacties: 2

lees meer

Vertrokken Onbekend Waarheen (VOW)

door: Arre Zuurmond, 11 oktober 2012

Arre Zuurmond

Hebben we de problemen met vroegtijdig schoolverlaters opgelost, of hebben we de bestanden zo goed geschoond dat de echte problemen administratief onder water zijn gedoken?

reacties: 5

lees meer

DigiD-alarm vanuit Brabant

door: Peter Mom, 5 oktober 2012

Peter Mom

Een Waalwijks reclamebureautje is het vertrouwen in de overheid geheel kwijt en waarschuwt nu zelf burgers om verstandig met hun DigiD-inlogcode om te gaan.

lees meer