Markt en overheid
Nieuws

Centric ziet klanttevredenheid weer stijgen

Centric heeft dankzij de stijging een gemiddelde tevredenheid van 64% | Beeld: Centric

IT-dienstverlener Centric ziet de tevredenheid van zijn grootste klanten weer toenemen. De gemiddelde waardering voor het bedrijf steeg in 2023 met zo’n 6%, wordt duidelijk uit klanttevredenheidsonderzoek van Eraneos en Whitelane Research. Het bedrijf kan weer omhoogkijken na een moeizame periode.

In het jaarlijks terugkerende onderzoek van Eraneos (voormalig Quint) en Whitelane dat nagenoeg de gehele markt aan grote contracten met outsourcers dekt, worden klanten van IT-outsourcers gevraagd om contracten van tenminste 1 miljoen euro met te beoordelen. Dit jaar zijn 252 klanten met 600 contracten beoordeeld bij in totaal 34 leveranciers, waarbij het minimumaantal op 8 contracten per leverancier ligt.

Centric heeft dankzij de stijging een gemiddelde tevredenheid van 64%, dat door onderzoekers wordt uitgelegd als ‘enigszins tevreden’. Daarmee klimt Centric langzaam uit de onderste regionen en kan de blik omhoog worden gericht. Het bedrijf scoort nog wel ruim onder de gemiddelde tevredenheid over outsourcers die dit jaar zo’n 74% bedraagt.

Toename in grote klanten

Behalve een stijging in de tevredenheid van klanten werden dit jaar ook meer contracten bij Centric beoordeeld. Vorig jaar waren dit er nog 8, nu zijn het er 10. Het lijkt er daarmee op dat het bedrijf meer grote contracten heeft kunnen behouden en afsluiten. Het is voor het eerst sinds 2019 dat het vertrouwen en het aantal grote klanten toeneemt.

Het bedrijf van veelbesproken zakenman Gerard Sanderink stond jarenlang op nummer 1 als het gaat om klanttevredenheid voor zijn IT-sourcing. In het jaar 2019 kwam daar abrupt een einde aan, toen er grote onrust ontstond rondom de persoon Gerard Sanderink en zijn vriendin Rian van Rijbroek. Klanten begonnen naar aanleiding ongerust te worden. Na 2024 moet Centric het wel met in ieder geval één grote klant minder doen. De Nederlandsche Bank (DNB) neemt in de loop van het eerste kwartaal van 2024 definitief afscheid.

Lees ook:

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren