Markt en overheid
Nieuws

Centric blij met duidelijkheid na periode van onrust

Het managementteam van Centric is blij dat er na de uitspraak van de Ondernemingskamer duidelijkheid is over het bestuur van het bedrijf. Dat laten ze weten in een reactie op hun website. In het belang van de continuïteit van het bedrijf blijft Peter Mous, van wie de eerdere schorsing ongedaan is gemaakt, aan als niet uitvoerend bestuurder.

Het management bedankt medewerkers en klanten voor inzet en vertrouwen in de afgelopen periode. | Beeld: Centric

De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam besloot 3 november jl. Gerard Sanderink te schorsen en twee tijdelijke bestuurders te benoemen: een uitvoerend bestuurder met volledige vertegenwoordigingsbevoegdheid en een niet-uitvoerend bestuurder. De laatste wordt ook voorzitter van de raad van bestuur, met doorslaggevende stem. Beiden zullen op een later moment door de Ondernemingskamer worden benoemd. De schorsing van Peter Mous werd door de Ondernemingskamer teruggedraaid. Hij zal de komende maanden de toegewezen bestuurders inwerken en ondersteunen.

Dienstverlening niet in het geding

Centric benadrukt in haar verklaring dat de continuïteit van de dienstverlening niet in het geding is. De organisatie bestaat uit meerdere divisies met ieder een eigen profit & loss-verantwoordelijkheid en zelfstandig opererende directies. Dankzij deze structuur zijn hun medewerkers in staat om klanten onder alle omstandigheden goed te blijven ondersteunen bij hun digitale transformatie.

Uit contacten met klanten zou blijken dat klanten, ondanks de ontstane onrust over de bestuursontwikkelingen, nog steeds vertrouwen hebben in Centric. Peter Mous en het managementteam spreken in de verklaring hun waardering uit voor de inzet van alle medewerkers en het vertrouwen van hun klanten.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren