Personalia

Anneke Veldman- Kalma directeur Gegevens bij de directie CAP bij Belastingdienst

Anneke Veldman- Kalma wordt met ingang van 21 maart 2022 benoemd tot directeur Gegevens bij de directie Centraal Administratieve Processen (CAP). ze wordt verantwoordelijk voor het beheren en verwerken van gegevensstromen van de Belastingdienst op basis van een wettelijke grondslag. Digitalisering speelt hierin een steeds grotere rol.

Anneke Veldman-Kalma | Beeld: Algemene Bestuursdienst

Anneke Veldman-Kalma is sinds 2013 werkzaam bij Vitens in verschillende leidinggevende functies. Sinds 2016 is zij verantwoordelijk voor de afdeling Klant & Facturatie. Anneke studeerde Technische Bedrijfswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Een belangrijk opgave voor de directie is om in de massaliteit van processen burgers en bedrijven zich geen nummer te laten voelen. Gegevens moeten steeds meer vooraf beschikbaar zijn zodat de juiste gegevens op de juiste plek in de aangifte verschijnen. Door aangiftes ‘voor in te vullen’ wordt toezicht als het ware aan de voorkant van het proces gelegd. Daarmee moet het voor burgers en bedrijven makkelijker worden en kunnen fouten later in het proces steeds beter worden voorkomen.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren