Personalia
Personalia

Bas Dunnebier wordt kwartiermaker Chief Science & Technology Office bij de AIVD

Bas Dunnebier | Beeld: AIVD

De AIVD gaat zich meer richten op de ontwikkeling van innovatieve technologieën zoals quantumcomputing en kunstmatige intelligentie, en begint met het opzetten van een Chief Science & Technology Office (CSTO). Bas Dunnebier is benoemd tot kwartiermaker.

“De snelheid waarmee technologische ontwikkelingen zich voltrekken dwingt ons om proactief zijn,” stelt  Erik Akerboom, directeur-generaal van de AIVD. Bas Dunnebier moet het voortouw gaan nemen om innovatieve technologieën in te passen in de uitvoering van het inlichtingenwerk en de bedrijfsvoering van de organisatie. De versterkte inzet van de AIVD op technologie en innovatie moet de nationale veiligheid van ons land verhogen.

Dunnebier werkt sinds 7,5 jaar voor de Unit Weerbaarheid binnen de AIVD, waarvan hij de laatste 4,5 jaar ook het hoofd was.

De twee Nederlandse veiligheids- en inlichtingendiensten – de AIVD en de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) vallen onder de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). In de Wiv staat beschreven wat onze taken en verantwoordelijkheden zijn en hoe het toezicht daarop is geregeld.

Lees ook:

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren