Personalia
Personalia

Matthijs van Amelsfort wordt de nieuwe directeur NCSC

Matthijs van Amelsfort

Met ingang van 1 september 2024 wordt Matthijs van Amelsfort directeur van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Hij is de opvolger van Hans de Vries die per 1 december na negen jaar afscheid nam.

Met de implementatie van de Wbni (de EU-netwerk- en informatiebeveiligingsrichtlijn) krijgt het NCSC het druk met tal van nieuwe organisaties. Op grond van deze wet kan het NCSC informatie over bijvoorbeeld een kwetsbaarheid of ransomware aanval die op komst is, verstrekken aan meer organisaties. Voorheen mocht het NCSC deze informatie alleen delen met organisaties die als vitaal zijn aangemerkt of binnen de rijksoverheid vallen.

Ook moet de komende tijd een integratie plaatsvinden van het NCSC met het Digital Trust Center (DTC) en het Computer Security Incident Response Team voor digitale dienstverleners (CSIRT- DSP). Van Amelsfort  moet leiding gaan geven aan deze groei en veranderingen van de organisatie.

Van Amelsfort is nu werkzaam op het gebied van cybercrime en digitale opsporing bij de Politie Landelijke Eenheid Opsporing en Interventies, Dienst Landelijke Recherche (DLR).

 

Lees ook:

 

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren