Personalia
Personalia

CIO Politie Aart van der Vlist vertrekt naar ABDTopconsult

Aart van der Vlist | Beeld: Algemene Bestuursdienst

Na 2 jaar de functie van directeur Informatievoorziening en chief information officer bij de politie te hebben vervuld, maakt Aart van de Vlist per 1 september a.s. de overstap naar ABDTopconsult bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Aart van der Vlist is sinds 1 juni 2021 directeur Informatievoorziening en CIO bij de Politie. Daarvoor was hij bestuurder/CIO bij het UWV. Eerder werkte hij onder andere als CIO voor Nationale Nederlanden en als senior partner IT-management in de financiële markten bij KPMG Consulting.

“Deze benoeming maakt voor mij de cirkel rond,” zegt Van der Vlist op de site van de Algemene Bestuursdienst. Zijn collega’s bij de politie laat hij weten dat hij zich realiseert dat hij aan de vroege kant weggaat, maar dat er naar zijn idee de afgelopenperiode grote stappen zijn en dat de basis is gelegd. ‘De politie is een tóporganisatie op het gebied van slim toepassen van ict,’schrijft hij . ‘Kijk maar het High Tech Crimeteam, het Landelijk Operationeel Netwerk, het systeem Mobiel Effectiever Op Straat – Meos – en het online-registratiesysteem Rapp. Om de informatievoorziening van de politie te professionaliseren en beter te verbinden met deze innovaties zijn afgelopen 2,5 jaar grote stappen gezet met de IV-strategie en de datastrategie.’

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren