Personalia
Personalia

Cybersecurityspecialist Petra Oldengarm lid van Raad van Advies Bits of Freedom

Portret Petra Oldengarm
Petra Oldengarm | Beeld: LinkedIn

Cybersecurityspecialist Petra Oldengarm is lid geworden van de Raad van Advies van Bits of Freedom, een groep experts, met kennis op het gebied van recht, politiek, media bedrijfsleven, kunst en technologie. Bits of Freedom is een stichting die probeert beleid en wetgeving te beïnvloeden ter ondersteuning van een open en rechtvaardige informatiesamenleving. 

Petra Oldengarm werkt zelfstandig adviseur cybersecurityvraagstukken en adviseert in deze rol zowel de overheid als private organisaties over uiteenlopende strategische thema’s binnen het domein van cybersecurity. Naast haar advieswerkzaamheden is ze (parttime) directeur van Cyberveilig Nederland, branche organisatie van de cybersecuritysector in Nederland.

Risico’s van digitalisering

Bits of Freedom zet zich in voor een zorgvuldige gebruik van data. Nieuwe technologie wordt te vaak gebruikt om mensen te beperken in hun vrijheid. De stichting bemoeit zich actief met de ontwikkeling van wetgeving en beleid, zowel in Nederland als in Europa. Ze richten zich daarbij op de bevordering van twee rechten: communicatievrijheid en privacy.

Naast Petra Oldengarm hebben o.a. zitting in de Raad van Advies:

  • Jaap-Henk Hoepman; Universitair Hoofddocent bij de Digital Security groep van het Institute for Computing and Information Sciences van de Radboud Universiteit Nijmegen en medeoprichter van het Privacy & Identity Lab.
  • Maxim Februari; schrijver en rechtsfilosoof, geïnteresseerd in de invloed van technologie op recht, politiek en bestuur.
  • Olaf Kolkman; Chief Internet Technology Officer van de Internet Society.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren