Nieuws

Digitale Binnenhof Academy van start gegaan

Afgelopen donderdag organiseerde de Digitale Binnenhof Academy de eerste lezing voor geïnteresseerde politici over digitale veiligheid. Professor Bibi van den Berg, hoogleraar Cybersecurity Governance verbonden aan de Universiteit Leiden en één van de vier wetenschappelijke leden van de Cyber Security Raad, ging na een korte openingslezing in op allerlei vragen van politici.

Professor Bibi van den Berg | Beeld: Simone Both

Digitale Binnenhof Academy

De Digitale Binnenhof Academy is een initiatief van acht (branche-)organisaties uit de digitale sector om politici te ondersteunen met objectie informatie over onze digitale samenleving. Uit het advies van de tijdelijke commissie Digitale toekomst blijkt dat Kamerleden vaak geen technische achtergrond hebben en behoefte hebben aan achtergrondinformatie over digitale thema’s.
In de ogen van de initiatiefnemers van de Digitale Binnenhof Academy blijven veel digitale thema’s en het belang ervan voor de samenleving vaak onderbelicht. Doel van het initiatief is uiteindelijk ervoor te zorgen dat er goed publiek debat gevoerd kan worden over complexe digitale thema’s.

Vragen van politici staan centraal

De kennis- en informatiesessies van de Digitale Binnenhof Academy zijn vraaggestuurd. De deelnemende politici krijgen eerst een korte lezing en kunnen daarna vragen stellen. Vragen kunnen ook vooraf worden ingediend, daarop worden ze in de sessie behandeld. Ook na de bijeenkomst kunnen politici bij de Academy terecht met hun vragen en informatieverzoeken.

De eerstvolgende sessie van de Binnenhof Academy is op 22 april en zal gaan over de digitale infrastructuur en de digitale economie. De lezing wordt verzorgd worden door Henk Volberda, Professor Strategic Management and Innovation bij de Amsterdam Business School, Universiteit van Amsterdam. Sessies zijn alleen toegankelijk voor politici en fractiemedewerkers van de eerste/tweede Kamer, alsmede het Europees Parlement. Politici kunnen zich aanmelden voor deze of volgende sessies door een mail te sturen naar info@digitalebinnenhofacademy.nl

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren