Artikel

Wie wil er nu een award?

Beeld: Shutterstock

Met de uitspraak “dankzij de huidige technologie is niets onmogelijk” worden nogal hoge verwachting gewekt. De term ‘de belangrijkste beperking is je eigen fantasie‘, geeft veel duidelijker aan waar het bij Informatie Technologie vaak aan schort. Inspireren is daarom, voor Enable U, heel erg belangrijk.

Toen bij Enable U de plannen voor een Integratie Summit steeds vastere vormen aan gingen nemen moest er nagedacht worden over een thema. We wilden 3 dingen bereiken:

  1. Een update over de stand van de technologie. Waar staan we, wat kan er allemaal en waar gaan we naartoe.
  2. Welke innovatieve technologie is er in de afgelopen maanden verschenen en wat betekent dat voor integratie-specialisten en bedrijven waar integratie een belangrijke rol speelt.
  3. Hoe zorgen we er voor dat we de bezoekers inspireren om nóg meer met de beschikbare technologie te doen.

Uiteindelijk hebben we gekozen voor het thema ‘Integrate, Innovate & Inspire‘ waar vooral het laatste een belangrijke plek in moest nemen. Als je aan het eind van zo’n dag alleen maar weg loopt met nog meer technische bagage, dan is dat een gemiste kans.

Sprekers over technologie, visie en indrukwekkende integratieprojecten zijn vaak snel gevonden, maar niemand vertelt graag over zijn/haar mislukkingen en al snel hoor je opmerkingen als ‘met ons management zou dat nooit van de grond komen‘, of ‘wij zijn daar nog niet klaar voor’. Als integratiespecialist zien wij natuurlijk heel veel projecten. Bij de lokale en centrale overheden, ZBO’s, het onderwijs, de financiële wereld en nog veel meer. En soms zitten daar echte pareltjes bij.

Pareltjes

Voor de eerste editie van onze Integratie Summit hebben we ervoor gekozen om zelf drie kandidaten te nomineren, simpelweg omdat het de eerste keer is. Dat het niet alleen om technologie gaat blijkt wel uit de drie genomineerde kandidaten. Waar de winnaar (de gemeente Rijswijk) uitblinkt in het strategisch managen van hun integratie architectuur, inclusief het voeren van de regie bij hun leveranciers heeft Zadkine vooral gekeken naar ‘de business‘ en hoe verschillende processen betere op elkaar aangesloten kunnen worden zodat er voor een betere dienstverlening gezorgd wordt en er vooral tijd bespaard wordt. Visma heeft ook een strategische keuze gemaakt; zij voeren de regie over de implementatie en de diensten rondom hun applicaties en integraties laten ze over aan een (gespecialiseerde) derde partij.

Iedereen wil een award

Op de vraag wie er nu een award wil is natuurlijk maar één simpel antwoord mogelijk: iedereen. Het krijgen van een award (of een nominatie) betekent namelijk dat je iets goed hebt gedaan en dat anderen dat zien en waarderen. Misschien nog wel belangrijker, het inspireert anderen om net even een stapje extra te zetten. Als anderen het kunnen, waarom zou het dan voor ons onmogelijk zijn?

Volgend jaar, op de eerste donderdag van oktober is een weer een Integratie Summit. En ook dan zullen de integratie experts van Enable U een award uitreiken. Vooral omdat we denken dat juist zo’n award mensen kan inspireren om juist iets extra’s te doen. Want er is toch eigenlijk niets leukers dan een beetje publieke erkenning voor al het harde werk dat er verricht is?

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren