Personalia

Erik Joustra directeur Shared Service Center ICT bij BZK

Erik Joustra wordt met ingang van 1 maart 2022 directeur Shared Service Center ICT bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Op dit moment is hij werkzaam als CIO en afdelingsmanager ICT bij de gemeente Almere. SSC ICT is één van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid.

Erik Joustra

SSC ICT ondersteunt de medewerkers met een digitale werkomgeving op ieder apparaat, op ruim 50 locaties in Nederland én wereldwijd op al onze ambassades en consulaten. Daarnaast beheert en ontwikkelt SSC ICT een gevarieerd applicatielandschap, biedt ze ICT-diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voert ze jaarlijks honderden projecten uit.

Erik Joustra is sinds 1988 werkzaam in de ICT industrie en heeft daarbij aan beide kanten van “de tafel” gezeten. Rode draad door zijn carrière is het opbouwen, herstructureren en “fine-tunen” van organisatie onderdelen. Met als tweede lijn de organisatie opzet rondom uitbestedingen(outsourcing).
Bij zowel Cap Gemini, Atos Origin en Ordina deed hij ervaring op met het neerzetten van organisatie onderdelen die grote projecten uitvoerde en beheer contracten aan nam.

Ronald Barendse, directeur Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk tevens pDG Vastgoed en Bedrijfsvoering Rijk noemt hem een ervaren, resultaat gedreven manager, met veel uithoudingsvermogen en energie, doorzettingsver­mogen en humor, waarbij hij de persoonlijke aandacht en belangen van het personeel niet uit het oog verliest.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren