Personalia

Henk de Jong nieuwe directeur Rathenau Instituut

Het bestuur van de KNAW heeft Henk de Jong benoemd tot directeur ad interim van het Rathenau Instituut. De Jong volgt de in augustus overleden Melanie Peters op, die directeur was sinds 2015.

Beeld: PBLQ

Henk de Jong werkt op dit moment als directeur van adviesbureau PBLQ, dat zich richt op digitaliseringsvragen van overheidsinstellingen en non-profitorganisaties. Eerder was hij gemeentesecretaris van Amsterdam, interim-voorzitter van de bestuurscolleges in het MBO en lid van de korpsleiding van de Nationale Politie.

De Jong, die op 11 oktober met zijn werk zal beginnen, is aangesteld voor een periode van een half jaar. Daarin zal hij niet alleen verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken binnen het instituut, maar ook samen met medewerkers het profiel opstellen voor een nieuwe directeur. De Jong is unaniem voorgedragen door de benoemingsadviescommissie met daarin zowel bestuursleden als medewerkers van het Rathenau Instituut en de algemeen directeur van de KNAW.

‘Met Henk de Jong krijgt het Rathenau Instituut een authentieke en sensitieve directeur’, zegt Maria Henneman, voorzitter van het bestuur van het Rathenau Instituut. ‘Naast zijn uitgebreide ervaring als bestuurder en manager, sluiten zijn inhoudelijke expertise en visie goed aan bij de opdracht van het instituut. We zijn erg blij dat we op korte termijn iemand hebben gevonden die de leegte kan opvullen die Melanie Peters heeft achtergelaten.’

Henk de Jong: ‘De aanleiding om deze functie te mogen vervullen is zeer verdrietig. Het Rathenau Instituut is tegelijk een relevante en mooie organisatie waar ik me graag voor inzet. Wetenschap, technologie en innovatie raken de samenleving meer dan ooit. Ik ben zeer gemotiveerd om met alle betrokkenen de expertise van het instituut dienstbaar te maken aan belangrijke beslissingen waar politiek en bestuur mee worden geconfronteerd.’

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren