Personalia
Personalia

Jan Polkerman directeur DCS Belastingdienst

Jan Polkerman | Beeld: Algemene Bestuursdienst

Jan Polkerman is sinds 1 april 2023 directeur van de directie Data Center Services binnen de Belastingdienst IV-organisatie bij het ministerie van Financiën.

DCS levert ICT-dienstverlening op het gebied van infrastructuur, hosting en operatie, waarmee de ICT-systemen van de Belastingdienst 24/7 beschikbaar moeten zijn.

Jan Polkerman werk al meer dan 25 jaar bij de Belastingdienst in Apeldoorn. Hij deed ervaring op in verschillende managementrollen.

Data Center Services (DCS) faciliteert de Belastingdienst met optimale infrastructuurdiensten. Van netwerkoplossingen en het beheer van de servicedesk tot aan het verzenden van de blauwe envelop. DCS levert ook diensten zoals de service desk en securitydiensten vanuit het security operating center.
DCS bestaat uit vijf afdelingen waarbinnen diverse teams werkzaam zijn die integraal worden aangestuurd door teamleiders. In totaal zijn er bij DCS ruim 1000 mensen werkzaam, zijnde eigen personeel en inhuurkrachten.

DCS is onderdeel van de directie Informatievoorziening (IV), verantwoordelijk voor álle systemen van de Belastingdienst. IV. Deze directie staat onder leiding van Koos Veefkind (algemeen directeur Belastingdienst IV).

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren