Digitalisering en democratie
Nieuws

Kennisnet en SLO lanceren Expertisepunt digitale geletterdheid

Op de website is straks alle relevante informatie over beleid en praktijk van digitale geletterdheid te vinden. | Beeld: Shutterstock

Dit najaar van 2023 lanceren Kennisnet en SLO het Expertisepunt digitale geletterdheid. Dit Expertisepunt brengt vraag en aanbod bij elkaar rondom digitale geletterdheid voor het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en (leraren)opleidingen.

Het Expertisepunt wordt opgezet in opdracht van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen (OCW).  Op de website is straks alle relevante informatie over beleid en praktijk van digitale geletterdheid te vinden en te delen. Ook worden actuele informatie, tips en inspiratie gegeven. Het Expertisepunt wil alle partijen die al actief zijn of aan de slag willen met digitale geletterdheid met elkaar verbinden door het organiseren van fysieke en online bijeenkomsten. Een supportafdeling beantwoordt vragen van scholen.

Professionalisering schoolleiders en leraren

Het project helpt scholen ook om leraren en schoolleiders op dit gebied professioneler te maken. En het moet scholen en andere relevante kennisinstituten stimuleren meer kennis te delen en meer samen te werken, zodat er een lerende cultuur op het gebied van digitale vaardigheden ontstaat.

 

  • Kennisnet ondersteunt scholen bij een professionele inzet van ict
  • SLO is het landelijk expertisecentrum voor het curriculum

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren