Nieuws

Lourens Visser ‘European digital leader of the year’ 2023

CIO Rijk Lourens Visser is door CIONET uitgeroepen tot 'European digital leader of the year 2023' in de categorie Overheid. Hij ontving de prijs omdat hij volgens de jury een expert is binnen zijn eigen domein, maar ook een leider die de Nederlandse overheidsorganisaties helpt om de uitdagingen die de moderne wereld bepalen, te omarmen.

Lourens Visser ‘European digital leader of the year’ 2023. | Beeld: CIONET

De jury van CIONET refereert daarbij aan de i-Strategie Rijk die onder leiding van de Lourens Visser is opgesteld. In onderstaand interview vertelt hij over het vervangen van legacy-systemen, het nieuwe Nederlandse cloudbeleid, meer verantwoord databeheer en het gebruik van algoritmen bij overheidsinstellingen. “We willen data-analyse om beter beleid, betere wetten en een betere uitvoering daarvan te maken”, zegt hij. Bovendien deelt de CIO van de Rijksoverheid zijn visie op de huidige IT-talenttekorten en legt uit waarom automatisering en no-code/low-code het probleem zou kunnen helpen oplossen.

Lourens Visser is sinds 2019 CIO van de Rijksoverheid. Hij coördineert alle ICT-initiatieven bij de overheid en draagt ​​beleid, standaarden en kaders over het gebruik van ICT uit. Hij is ook voorzitter van het CIO-bestuur, dat bestaat uit 12 CIO’s van verschillende afdelingen. Hij begon zijn loopbaan in 1986 als marineofficier en stapte daarna over naar IBM, Accenture en Logica. In 2010 werd hij CIO bij het Havenbedrijf Rotterdam en leverde hij bijdragen aan verschillende overheidsinstanties.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren