Digitale toekomst eu
Nieuws

Nederland op 6 in ‘Top 10 Beste Europese internetinfrastructuur’

Nederland staat in de Europese top tien op een zesde plek. IJsland staat op nummer 1. | Beeld: Shutterstock

Hostingbedrijf VPS Server onderzocht de kwaliteit van de internetinfrastructuur in Europese landen. Nederland staat in de Europese top tien op een zesde plek. IJsland staat op nummer 1.

De gemiddelde snelheden in ons land liggen met 113 Mbps hoog boven het Europese gemiddelde van 71 Mbps. De gemiddelde prijs van breedbandinternet in ons land is net 43 euro. Dit is iets boven het Europese gemiddelde van ruim 30 euro.

IJsland op nummer 1

IJsland heeft de snelste breedbandsnelheid van alle Europese landen; gemiddeld 216 Mbps. Ook heeft het een zeer goede infrastructuur en een hoge penetratiegraad van eindgebruikers. Daar betalen de IJslanders dan ook voor, de prijs is 70 euro. Deze prijs-kwaliteitsverhouding is gerechtvaardigd volgens de onderzoekers.

Spanje op 2

Op de tweede plaats komen Spanje en als derde staat verassend Roemenië. Op de vierde en vijfde plaats volgen Frankrijk en Luxemburg. Naast Nederland op de zesde plaats complementeren Liechtenstein, het VK, Malta en Polen verder de top tien.

Opvallend is dat grote Europese landen als Duitsland, maar bijvoorbeeld ook Italië zich niet in de top tien-landen bevinden met de beste breedbandinternetinfrastructuur.

Bron: Techzine

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren