Personalia

Nieuwe leden Adviescollege ICT-toetsing

De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Van Huffelen van Koninkrijksrelaties en Digitalisering ingestemd met de benoeming van Adri de Bruijn en Arie van Deursen als leden van het Adviescollege ICT-toetsing. De benoeming gaat in per 1 september a.s. Het adviescollege oordeelt over de risico’s en de slaagkans van ICT-projecten binnen de Rijksoverheid.

Adri de Bruijn en Arie van Deursen. | Beeld: ministerie BZK

Adri de Bruijn werkte bij de Belastingdienst en daarna bij het ministerie van Defensie. Tot medio 2019 was hij partner bij PwC, waarbij zijn werk zich vooral concentreerde op IT-vraagstukken. De Bruijn is ervaren in het objectief en onafhankelijk uitvoeren van onderzoek en heeft dat verdiept naar het adviseren over IT-programma’s en IT-omgevingen, met bijzondere aandacht voor grootschalige IT vernieuwings- en veranderprogramma’s.

Arie van Deursen is hoogleraar informatica aan de TU Delft. Daar is hij ook voorzitter van de afdeling Software Technologie. Zijn onderwijs en onderzoek richten zich op methoden en technieken voor het bouwen, testen, en doorontwikkelen van complexe software-systemen. Hij is wetenschappelijk directeur van AI-for-Fintech Research, een vijfjarig samenwerkingsverband tussen TU Delft en ING op het gebied van de inzet van kunstmatige intelligentie in de financiële sector.

Het Adviescollege ICT-toetsing is met de benoeming van Adri de Bruijn en Arie van Deursen compleet. Voorzitter van het adviescollege is Hans Verkruijsse.
Leden Adviescollege ICT-toetsing
Het Adviescollege ICT-toetsing is met ingang van 1 januari 2021 de opvolger van tijdelijke Bureau ICT-toetsing (BIT) dat in 2015 werd ingesteld naar aanleiding van een parlementair onderzoek van de Tijdelijke Commissie ICT-projecten bij de overheid (“commissie Elias”).

Meer over Adviescollege-ICT-toetsing

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren