Nieuws

29 september: Keukentafelsessie #4 ‘De werkplek van de toekomst’

Op donderdag 29 september organiseren we de vierde in een reeks keukentafelsessies met Arre Zuurmond, de regeringscommissaris Informatiehuishouding. Dit keer over de werkplek van de toekomst. Dat is vooral een digitale werkplek: een samenspel van devices, technologieën, software en bijbehorende tools. Is de overheid hier klaar voor?

Regeringscommissaris Arre Zuurmond in gesprek tijdens Keukentafelsessie #2 | Beeld: Arnoud van Gemeren

De moderne werkplek zou de samenwerking moeten bevorderen, en ook meer flexibiliteit en productiviteit. Dat stelt uiteraard ook de nodige eisen als het gaat om snelheid, security, enzovoort. En steeds vaker ook gezondheids-, duurzaamheids- en sociale aspecten.
Dat alles geldt ook of misschien wel juíst voor de werkplek van de ambtenaar. En daar zijn zorgen over. Is de werkplek van de ambtenaar wel ‘bij de tijd’ en klaar voor de toekomst? Als dat niet zo is: is de overheid dan wel een aantrekkelijke werkgever, met name voor de jonge ambtenaar? En: kunnen we met de huidige werkplek wel voldoen aan de vragen en eisen van de maatschappelijke opgaven en de politiek? Bestaat dé werkplek van de toekomst überhaupt?

Wanneer: donderdag 29 september, 15:00-17:30 uur
Waar: live opname Bibliotheek Theek 5, Oosterhout
Kijken en interactie meedoen: online

Aanmelden voor Keukentafelsessie #4

Actief deelnemen

Wat moet de regeringscommissaris volgens u beslist naar de keukentafel meenemen over dit thema? Vul uw vraag, thema, idee in op het aanmeldformulier en Arre Zuurmond zal de meeste prikkelende onderwerpen in de uitzending aan zijn gasten voorleggen.

En tijdens de sessie kunt u meepraten: onze moderatoren leggen via de chat vragen voor en brengen uw commentaar in het tafelgesprek. Ook maken we gebruik van de Mentimeter. De regeringscommissaris formuleert een aantal discussiepunten waarop u kunt reageren. U kunt dan via de chat meepraten over oplossingen.

Aan de keukentafel

Aan tafel nemen onder anderen plaats:

 • Michelle Kames, Jonge ambtenaar 2022
 • Marc van Hilvoorde, plaatsvervangend directeur CIO Rijk
 • Marcel Thaens, CIO provincie Noord-Brabant en hoogleraar strategisch innoveren in de publieke sector
 • Paul Adels, directeur bibliotheek Oosterhout
 • Jantien Borsboom, Specialist Programmering Kennismakerij Tilburg
 • Dirk Jan van der Linden, programmadirecteur ICTU
 • Pepijn van der Spek, innovation manager hybrid working/smart buildings

Aanmelden voor Keukentafelsessie #4

Kijk eerdere keukentafelsessies terug

iBestuur organiseert samen met RDDI een reeks keukentafelsessies met Regeringscommissaris Informatiehuishouding Arre Zuurmond. De keukentafelsessies gaan door tot in het voorjaar van 2023, vanuit verschillende bibliotheken in het land. Van de sessies zijn videoregistraties gemaakt die u kunt terugkijken.

 • Rien Stor | 8 september 2022, 14:57

  Dit gesprek moet gaan over het werk (inhoud, rol, discretionaire ruimte) van de (ambtenaar van de) toekomst, niet over de werkplek – want instrumenteel.

  De vraag is dus: met welk werk van de toekomst is de overheid een interessante werkgever.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren