Overheid in transitie
Nieuws

Digitale special: Future Lab neemt je mee naar 2030

De informatiehuishouding van het Rijk kent vele kamers, wandelgangen en verdiepingen. Hierin moet de komende jaren een drastische modernisering plaatsvinden. In opdracht van het RDDI, maakte iBestuur een digitale special over Future Lab, de toekomstige informatiehuishouding van het Rijk.

De hoeveelheid informatie neemt toe en ook het aantal informatiekanalen waar ambtenaren gebruik van maken. Tegelijk stelt de digitale werkelijkheid ons voor nieuwe uitdagingen. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat informatie authentiek, integer en betrouwbaar is? In het digitale debat heeft de waarheid het vandaag de dag al zwaar te verduren.

Ga hier naar de digitale special over Future Lab

Met het project Future Lab maakt het Rijksprogramma Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI) een duik in de toekomst. In het project zijn negen typen van informatie geformuleerd. Bij elk type hoort een andere houding ten aanzien van informatie en ook andere vaardigheden. Met behulp van die typen kunnen organisaties kijken welke stappen zij de komende jaren zelf moeten maken op het gebied van informatiehuishouding.

De digitale special is gevuld met video’s, artikelen en een column van Marleen Stikker, internetpionier en directeur en oprichter van Waag technology & society. Ook heeft de lezer toegang tot een animatievideo en het rapport Future Lab – ‘De informatiehuishouding van het Rijk in 2030’.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren