Blog

Rode oortjes

Van de collega’s van het AD begrijp ik dat ze inmiddels bij het Haga heel enthousiast zijn over het elektronisch patiëntdossier! Met name over het dossier van Samantha de Jong, beter bekend als Barbie.

Het doet me goed te vernemen dat het Haga-ziekenhuis in Den Haag inmiddels ook het digitale tijdperk is binnengegaan. Een jaar of zes geleden kwam ik daar met klachten bij de KNO-arts in de ene vestiging en die verwees me door naar de chirurg in de andere vestiging. Mijn klachten en de diagnose werden door de arts gewoon nog met de hand op een kartonnen kaart geschreven, die de secretaresse moest inscannen en doormailen. U raadt het al: toen ik mij een paar weken later bij die chirurg op de andere locatie meldde, had die geen idee wat ik kwam doen. Ik heb mij toen maar bij het Erasmus in Rotterdam laten behandelen.

Van de collega’s van het AD begrijp ik dat ze inmiddels bij het Haga heel enthousiast zijn over het elektronisch patiëntdossier! Met name over het dossier van Samantha de Jong, beter bekend als Barbie. Het halve ziekenhuis blijkt met rode oortjes te hebben meegelezen toen deze Haagse realityster na een zelfmoordpoging in hun ziekenhuis belandde. Nu heeft ook een publiek persoon recht op privacy dus de directie wil dergelijk blijken van medeleven in de toekomst ontmoedigen. Niet met nog meer logins want ‘die maken het ingewikkeld’, maar met bewustwording en waarschuwingssignalen. Overigens gaat het met Barbie inmiddels ‘een stukje beter’ en heeft ze ‘happy new hair’. Dat laat ze zelf weten op Instagram.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren