Digitale weerbaarheid
Nieuws

Subsidieregeling Cyberweerbaarheid in september weer van start

Privaat-publieke samenwerkingsverbanden worden uitgenodigd om vanaf 1 september plannen in te dienen die op een duurzame wijze de digitale weerbaarheid tegen cyberaanvallen vergroten binnen branches, sectoren en regio’s.

Met de subsidieregeling ‘Versterking cyberweerbaarheid’ wil demissionair minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat bedrijven in niet-vitale sectoren stimuleren om samen te werken op het gebied van cyberweerbaarheid.

Plannen kunnen tussen 1 september en 16 oktober 2023 bij RVO ingediend worden.

Voor 2023 is  800.000 euro beschikbaar gesteld aan de beste projectplannen. De maximale ondersteuning per project bedraagt 200.000 euro. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) draagt zorg voor de uitvoering van deze subsidieregeling.

Sinds de lancering van de subsidieronde in 2018 zijn er 31 samenwerkingsprojecten gesubsidieerd vanuit deze regeling. Bekijk hier de projecten bekijken die in 2022 of eerdere jaren subsidie hebben ontvangen.

Informatiebijeenkomst

28 augustus organiseert RVO een informatiebijeenkomst van 13.30 tot 15.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst kunt informatie krijgen over de regeling en het proces van aanmelding. Meer informatie over de de locatie en het aanmelden voor de informatiebijeenkomst volgt binnenkort.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren