Personalia
Personalia

SVB-CIO Britt van den Berg vertrekt naar Netcompany Nederland

Brit van den Berg is sinds 1 september 2021 CIO bij de SVB. | Beeld: Algemene Bestuursdienst

Britt van den Berg, CIO bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) gaat per 15 mei aan het werk bij Netcompany, ze is aangetrokken als partner bij het IT-bedrijf. Van den Berg werkte in de afgelopen twintig jaar in verschillende rollen bij uitvoeringsorganisaties binnen de Nederlandse overheid. 

Van den Berg zegt over de overstap naar het bedrijfsleven: “Er zijn verschillende redenen waarom ik voor Netcompany heb gekozen. Allereerst denk ik dat onze samenleving kan profiteren van mensen die uitgebreide kennis hebben van hoe uitvoeringsorganisaties werken. Ik wil helpen om het huidige gat tussen de overheid en het bedrijfsleven te dichten.”

Van den Berg kan bogen op een indrukwekkende achtergrond binnen de overheid en bij uitvoeringsorganisaties. In de afgelopen 1,5 jaar werkte zij als Chief Information Officer (CIO) bij de Sociale Verzekeringsbank. Daarvoor was Van den Berg jarenlang werkzaam bij het CIBG (Ministerie VWS), eerst als afdelingshoofd IT en tussen 2018 en 2021 als CIO en directeur Informatiemanagement. In de zeven jaar daarvoor was zij onder meer actief in senior managementfuncties bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (Ministerie IenW) en bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (Ministerie BZK).

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren