Nieuws

Hoe TCS ouders van te vroeg geboren baby’s helpt

De app is aanvulling voor ouders en verzorgers op de kwalitatieve zorg, hulp en ondersteuning die ze krijgen op Neonatale Intensive Care Units. | Beeld: Shutterstock

TCS heeft een app ontworpen en ontwikkeld voor ouders met te vroeg geboren baby’s om hen de vaardigheden en het vertrouwen te geven om voor hun baby’s te zorgen tijdens en na het ziekenhuisverblijf. De app genaamd ‘Neonatal Care and Me’ is onderdeel van een samenwerking tussen TCS en het South Western Sydney Local Health District.

Premature baby’s hebben speciale behoeften. Het is daarom voor ouders en verzorgers van essentieel belang om over de juiste informatie beschikken om zo goed mogelijk voor hun kind te kunnen zorgen. Het personeel van het South Western Local Health District wilde daarom effectief specifieke vaardigheden en onderwijs bijbrengen om de zorg voor te vroeg geboren baby’s te ondersteunen.

De ‘Neonatale Care and Me’-app is een aanvulling voor ouders en verzorgers op de kwalitatieve zorg, hulp en ondersteuning die ze krijgen op Neonatale Intensive Care Units en speciale kinderdagverblijven. De app biedt hen vaardigheden, training en de nodige begeleiding bij de zorg voor premature baby’s voor zowel tijdens als na het ziekenhuisverblijf. Ook beschikt de app over praktische tips die mensen helpen om zo goed mogelijk te zorgen voor hun vroegtijdig geboren baby, zoals het meten van temperatuur, sondevoeding, het vervangen van een zuurstofsonde en het tracken van leeftijd en gewicht op de groeimeter.

Als leiders op het gebied van innovatie zijn we gepassioneerd over het inzetten van technologie om problemen in de echte wereld aan te pakken.
Patrick Bodegraven General Manager, Public Sector, TCS

De app is ontwikkeld door TCS Interactive in samenwerking met ervaren verpleegkundigen en paramedici van neonatale intensive-careafdelingen en speciale zorgafdelingen in ziekenhuizen in het South Western Sydney Local Health District. Om de gegevens voor de eindgebruikers te waarborgen, wordt de app gehost in een veilige, unieke omgeving binnen de beschikbaarheidszone van TCS in Sydney met behulp van TCS Enterprise Cloud. Om zoveel mogelijk vertrouwen, stabiliteit en rust uit te stralen, is de app ontworpen in de kleuren blauw en wit die de zorgomgeving reflecteren.

‘Neonatal Care and Me’ is getest met ouders van Miracle Babies. Dit is een Australische organisatie die te vroeg geborenen en zieke pasgeborenen, hun families en de ziekenhuizen die voor hen zorgen, ondersteunt.

“Toen we hoorden over de uitdagingen waar het personeel van het South Western Sydney Local Heath District mee kampt, wisten we dat we hen door middel van technologie konden helpen om ouders en verzorgers van premature baby’s nog beter te kunnen ondersteunen en opleiden tijdens hun ziekenhuisverblijf en ook daarna. Als leiders op het gebied van innovatie zijn we gepassioneerd over het inzetten van technologie om problemen in de echte wereld aan te pakken. De app is gebruiksvriendelijk en is ontworpen om de behoeften van de patiënt voorop te stellen zodat ouders en verzorgers ieder op hun eigen tempo kunnen leren”, zegt Patrick Bodegraven General Manager, Public Sector, TCS.

De app is gratis te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren