Data en ai
Nieuws

Tentoonstelling over invloed van AI, misinformatie en digitale algoritmen

Hogeschool Inholland en de gemeente Den Haag presenteren van 13 tot en met 17 mei in de Centrale Bibliotheek een  interactieve tentoonstelling over op digitale, ontwrichtende desinformatie. De tentoonstelling moet burgers helpen zich voor te bereiden op de Europese Parlementsverkiezingen van 6 tot 9 juni 2024.

De bezorgdheid om de invloed van AI, misinformatie en digitale algoritmen op de publieke opinie en het stemgedrag neemt toe in aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen. Hogeschool Inholland en de gemeente Den Haag presenteren daarom van 13 tot en met 17 mei in de Centrale Bibliotheek de interactieve tentoonstelling Fabricated – Unravel Fact from Fiction in your Digital World, die een essentieel onderzoekend licht werpt op digitale, ontwrichtende desinformatie.

Games en interactieve ervaringen

De tentoonstelling is ontwikkeld door het Sustainable Media Lab (SML) van Hogeschool Inholland door onderzoekers Andy Sanchez en Susannah Montgomery (lectoraat Media, Technology & Society). Het lab gebruikt zijn kennis van mensenrechten en digitale technologie om interactieve ervaringen te ontwerpen die mensen helpen begrijpen hoe technologie onze samenleving beïnvloedt.

“In samenwerking met de gemeente Den Haag hebben we Fabricated ontwikkeld om digitale geletterdheid toegankelijk en boeiend te maken voor iedereen,” zegt Montgomery, onderzoeker bij het Sustainable Media Lab van Hogeschool Inholland. “Onze aanpak maakt gebruik van games en interactieve ervaringen omdat we geloven dat het begrijpen van je digitale omgeving makkelijk en leuk moet zijn. We hopen dat bezoekers van onze tentoonstelling beter in staat zijn hun weg te vinden in de digitale wereld.”

Aanmelden voor opening

De tentoonstelling is te bekijken van 13 tot en met 17 mei in Den Haag. De officiële opening van Fabricated is op 14 mei om 17.00 uur in de Centrale Bibliotheek in Den Haag. Registreren kan via EventBrite of mail naar media@denhaag.nl.

De tentoonstelling gaat hierna op tournee naar Brussel, Berlijn en Amsterdam.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren