Digitale toekomst eu
Nieuws

Tijdlijn Europese wet- en regelgeving digitalisering

De Europese digitale regeltrein dendert voort. Voor veel overheidsorganisaties is het een hele opgave op alle Europese beleidsvoorstellen over digitalisering te volgen en te vertalen naar de eigen beleidsaanpak. Het Kenniscentrum Europa Decentraal ontwikkelde een tijdlijn waarin alle wetgeving netjes op een rijtje staat.

Decentrale overheden willen in een vroeg stadium van de besluitvorming op de hoogte zijn van Europese wetsvoorstellen. | Beeld: Shutterstock

Uit eerder onderzoek, in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, bleek dat de behoefte aan meer kennis van Europese wet- en regelgeving groot was. Decentrale overheden willen in een vroeg stadium van de besluitvorming op de hoogte zijn van Europese wetsvoorstellen, zodat ze tijdig hun beleid en inkoopproces kunnen aanpassen. Ee er is een grote behoefte aan samenwerking en kennisdeling.

Interactieve tijdlijn

Het Kenniscentrum Europa Decentraal ontwikkelde naar aanleiding van het onderzoek een interactieve tijdlijn voor de Europese agenda op het gebied van digitalisering. Door deze tijdlijn krijgt u in één oogopslag een overzicht van het grote scala aan regels wat op dit moment al geldt en/of in de nabije toekomst van kracht zal gaan. De tijdlijn wordt voortdurend bijgewerkt.

Klik HIER om de tijdlijn te bekijken

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren