Nieuws

Vaste Kamercommissie Digitale Zaken ingesteld

De Tweede Kamer heeft sinds donderdag 22 april een commissie Digitale Zaken. Renske Leijten van de SP is aangesteld als voorzitter. Met de nieuwe commissie wil de Kamer meer greep krijgen op ontwikkelingen in de digitalisering, omdat die grote gevolgen hebben voor samenleving, werkgelegenheid, veiligheid en democratie.

Renske Leijten, voorzitter commissie Digitale Zaken

De commissie heeft als doel overzicht te creëren en voor verbinding te zorgen in de behandeling van digitale dossiers op de diverse beleidsterreinen. Ook wil zij de regie nemen op een aantal overstijgende thema’s die zich breed in de samenleving manifesteren en die diep ingrijpen in de persoonlijke levenssfeer van mensen.
De commissie is opgericht na een aanbeveling van de tijdelijke commissie Digitale Toekomst. Die constateerde dat alle commissies digitalisering ‘erbij’ deden zonder gespecialiseerde ondersteuning.

Samenstelling commissie Digitale Zaken

Met het oog op het vertrek van bekende ICT-woordvoerder als Kees Verhoeven (D66), Chris van Dam (CDA), Kathalijne Buitenweg (GL) en Jan Middendorp (VVD) ontstonden zorgen over het kennisniveau van de Tweede Kamer. We zien veel nieuwe gezichten in de commissie, die uit maar liefst 35 leden bestaat. Met Renske Leijten hebben ze in ieder geval een stevige voorzitter, zij was een van de Kamerleden die de Toeslagenaffaire aan het rollen brachten. Ook zijn Farid Azarkan (DENK) en Maarten Hijink (SP) lid van de commissie.
KLIK HIER voor een volledige lijst van de commissie Digitale Zaken

Relevante links

Lessen in Den Haag: betere grip op ICT
Rapport van de tijdelijke commissie Digitale Toekomst

Plaats een reactie

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd.