Nieuws

‘Op Reis door het Werklandschap’ – Inwoner centraal

Op 10 november aanstaande organiseert VNG Realisatie als onderdeel van het VNG Realisatie Jaarevenement het Congres Op Reis door het Werklandschap. Professionals kunnen een dag lang rondreizen langs drie verschillende sporen van het werkdomein. In spoor 3 staat de inwoner centraal.Het Werklandschap is een gestructureerd model dat de brede dienstverlening rond werk in beeld brengt: zowel aan de kant van de werkgevers als aan de kant van werkzoekenden. In deze dynamiek staat de inwoner centraal. We kennen allemaal de termen ‘menselijke maat’, ‘dienstverlening vanuit het perspectief van de werkzoekende’. En professionals in het domein van Werk & Inkomen willen daar heel graag aan voldoen. Maar wat hebben zij nodig om daar concreet invulling aan te geven? Daartoe zul je vooral goed zicht op en inzicht in het speelveld moeten hebben. Niet eenvoudig met een arbeidsmarkt die sneller beweegt dan ooit en waarin we voortdurend na moeten blijven denken over nieuwe ontwikkelingen en oplossingen. Hebben we bijvoorbeeld het juiste instrumentarium om zogenoemd ‘onbenut arbeidspotentieel’ (een groep van 1,2 miljoen mensen!) te bereiken? Moeten we wellicht één overheidsloket vormen voor de doelgroep? De resultaten van het onderzoek naar 1Loket en de mogelijke toepassingen worden in een sessie gepresenteerd.
En kan de methodiek van persona’s en klantreizen bijdragen aan het matchen van vacatures en werkzoekenden? Heel leerzaam om daarmee aan de slag te gaan, omdat je door op de stoel van de werkzoekende te gaan zitten zelf ervaart waar eventuele verbeterpunten zitten.

Op Reis door het Werklandschap

Wanneer: 10 november 2022
Tijd: inloop vanaf 9:00 uur, programma 10:00 – 17:00 uur
Waar: De Fabrique, Westkanaaldijk 7, 3542 DA Utrecht
Aanmelden

Houd je van bakken?

Met andere ogen kijken is sowieso een vaardigheid die bij het matchen van mensen en werk goed van pas kan komen. Dat is precies wat Helena Schuengel van House of Skills de deelnemers aan haar sessie wil laten ervaren. “Ik laat je met andere ogen kijken naar degene die tegenover je zit. Traditioneel kijk je als arbeidsbemiddelaar vooral naar diploma’s en werkervaring. Ik zeg: denk out of the box. Ga op zoek naar dat wat buiten het kader van de vacature tekst en het cv ligt en vraag daar naar. Dat noemen we meestal skills of kerncompetenties. Maar je kunt het ook op een andere manier benaderen: waar wordt degene die aan de andere kant van de tafel zit blij van, vraag wat doet hij thuis doet, in zijn vrije tijd. Wat voor vaardigheden heeft hij daarbij ontwikkeld die je kunt laten aansluiten op het werkveld. Dat is niet zweverig maar juist heel praktisch. Het zal je verbazen wat mensen doen en kunnen buiten de werkvloer. Tijdens de sessie laat ik oriëntatieprogramma’s zien waarin we succesvol vanuit deze principes werken.”

Want succes is in dit ingewikkelde werkveld gelukkig geen zeldzaamheid. Daarom ter lering en vermaak ook een inspirerende sessie waarin voorbeelden van uitzonderlijk geslaagde projecten worden gepresenteerd. U gaat gegarandeerd met een goed gevoel naar huis!

Komt u ook?

De Reis door het Werklandschap biedt voor de professional in het werkdomein een schat aan activiteiten en kennis. Én het wordt een dag van ontmoeten, ervaringen uitwisselen, van elkaar leren en van actief meedoen.

Bent u werkzaam in het domein Werk, bijvoorbeeld als beleidsadviseur, klantmanager, jobcoach of teamleider werk en inkomen? Meld u zich dan vooral aan voor de Reis door het Werklandschap.
Aanmelden

Naast het Inwoner centraal (Spoor 3), kunt u nog twee sporen volgen. Spoor 1 Digitaal centraal waarin de ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en informatie-uitwisseling centraal staan. En Spoor 2 Verbeter de keten met als centrale vraag: hoe kunnen we de samenwerking tussen gemeenten en ketenpartners binnen het werkdomein verbeteren?
In alle drie de sporen bieden we meerdere interessante en gevarieerde sessies aan.

Klik HIER voor het volledige programma

VNG Realisatie Jaarevenement: Op koers in Uitvoering

Het VNG Realisatie Jaarevenement bestaat uit drie aparte onderdelen met één gemene deler: de uitvoering staat centraal.

  • Navigeren tot een integrale uitvoeringsagenda: Live Studio VNG Realisatie met zes talkshowtafels over actuele thema’s rond bedrijfsvoering, trends en ontwikkelingen.
    Lees meer
  • Op Reis door het Werklandschap: drie sporen met sessies en workshops rond thema’s en ontwikkelingen in het werkdomein. Live op locatie.
    Lees meer
  • Drie jaar onderweg in het schuldendomein: congresspecial rond het Programma Verbinden Schuldendomein. We kijken terug, markeren het heden en kijken vooruit.
    Lees meer

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren