partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Capgemini

Capgemini-logo

nieuws

 • 80% publieke organisaties gestart met initiatieven om data te delen

  Volgens een nieuw rapport van het Capgemini Research Institute, ‘Connecting the Dots: Data sharing in the public sector’, is wereldwijd een grote meerderheid (80%) van de ondervraagde organisaties uit de publieke sector begonnen met het implementeren van data ecosystemen.

 • Capgemini publiceert nieuw rapport Society 5.0

  Capgemini heeft de derde editie gepubliceerd van het rapport “Society 5.0: waardegedreven digitaliseren met de menselijke maat”. Het rapport verkent de valkuilen en mogelijkheden van de digitalisering in het publieke domein en kijkt specifiek naar de mogelijkheden om publieke waarden te borgen.

 • Capgemini Innovation Day 03-12-2021: Define the future

  De Capgemini Innovatiedag 2021 gaat dit jaar over het terugnemen van de controle, bepalen wat we in de toekomst willen. Hoe ontsluiten we de waarde van technologie om te kunnen transformeren en om de toekomst te krijgen die je wilt! Dit gaat over de ‘spirit’ van mensen die zicht inzetten om menselijke energie te ontketenen via technologie voor een duurzame en inclusieve toekomst.

 • eGovernment Benchmark 2021: Nederland in Europese top 10

  Capgemini heeft de eGovernment Benchmark 2021 gepubliceerd, een jaarlijkse studie voor de Europese Commissie waarin de beschikbaarheid en kwaliteit van digitale overheidsdiensten wordt geëvalueerd. Nederland scoort qua beschikbaarheid en kwaliteit van digitale overheidsdiensten iets beter dan vorig jaar.

 • TechnoVision 2021 publieke sector – technologische trends overheid

  Technologie vormt de wereld, binnen de publieke sector is dit niet anders. Denk aan al die overheden over de hele wereld die technologie gebruiken om hun reactie op kritieke kwesties te bepalen. Capgemini’s TechnoVision 2021 rapport bouwt voort op jarenlange ervaring en deskundige begeleiding met voor het eerst in de reeks een publieke sector editie.

 • Het belang van een inclusief en divers technologieteam

  In de loop van de pandemie zijn bedrijven onder grote druk komen te staan om technisch talent aan te trekken uit een kleiner wordende vijver. Hierdoor is de aandacht voor diversiteit en inclusie verslapt, wat tot op technologie gebaseerde discriminatie kan leiden. Organisaties met diverse en inclusieve technologieteams hebben vier keer meer kans om inclusieve producten te creëren.

 • Trends in Veiligheid 2021

  Quantum internet, cyber security, cyber crime, AI, informatie gestuurd werken en natuurlijk innoveren, allemaal thema’s die actueel zijn voor uw werk in het (publieke) veiligheidsdomein. Lees meer in ons nieuwste “Trends in Veiligheid 2021: adaptieve organisaties houden Nederland veilig”

 • Waarom duurzaamheid collectieve actie, doortastend leiderschap en slimmere technologie vergt

  De eerste editie van ‘Conversations for Tomorrow’ is getiteld ‘Why sustainability means collective action, bolder leadership, and smarter technologies’. Het biedt diepgravende inzichten om wereldwijde strategische programma’s te voeden die gericht zijn op het creëren van een duurzamere toekomst, inclusief een bijdrage van Frans Timmermans.