partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Centric is al jarenlang een stabiele partner voor de lokale overheid. Onze gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening zorgen ervoor dat overheden zich op hun kerntaken kunnen richten. Centric onderscheidt zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, zoals belastingheffing en -inning, burgerzaken, salarisadministratie en werk, inkomen & zorg. Samen met onze klanten creëren we duurzame oplossingen die bijdragen aan het behalen van hun doelstellingen.


Van GWS4all naar nieuwe Suites voor het Sociaal Domein

6 november 2015

Het sociaal domein is in beweging en dat vraagt om ondersteuning die meebeweegt. In 2010 startte Centric met een innovatieprogramma voor haar softwareoplossingen voor het sociaal domein. Nu dat programma is afgerond, nemen we afscheid van de naam GWS4all.

lees meer

Centric meest aanbevolen full-scope outsourcingspartner 2015

22 oktober 2015

Op dinsdag 6 oktober presenteerde IT-onderzoeksbureau Giarte de resultaten van zijn jaarlijkse benchmarkstudie. Centric is met een score van 91% de meest aanbevolen full-scope IT-uitbestedingspartner.

lees meer

Reactie Centric op onderzoek NRC Handelsblad en Reporter Radio

17 oktober 2015

Afgelopen donderdag zijn we door Huub Floor (Reporter Radio) en Derk Stokman (NRC Handelsblad) gevraagd om te reageren op de uitkomsten van het onderzoek dat zij hebben uitgevoerd naar de gemeentelijke ICT-markt en de ervaringen van gemeenten met hun softwareleveranciers.

lees meer

Lokale overheden tevredener over dienstverlening Centric

15 oktober 2015

De tevredenheid van lokale overheden over de dienstverlening van Centric is de afgelopen twee jaar gegroeid. Dat blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek van de GV Centric, waaraan ook dit jaar weer veel klanten hebben meegewerkt.

lees meer

Gemeenten pakken door op standaardisering dienstverlening

14 oktober 2015

Strategische Conferentie van de GV Centric

Om midden in de digitale samenleving te blijven staan, moeten gemeenten de komende jaren samenwerken aan gestandaardiseerde dienstverlening. Die boodschap klonk vorige maand eensgezind tijdens de jaarlijkse Strategische Conferentie van de GV Centric.

lees meer

Stakeholders bepalen het succes van ICT-projecten

Weet wie ze zijn en neem ze serieus!

door: Alwin Kohlbrugge, 9 oktober 2015

Alwin Kohlbrugge

In het voorjaar schreef collega Sander de Graaf in Binnenlands Bestuur een inspirerende blog over hoe meer soft skills het succes van ICT-projecten bij de overheid bepalen. Zijn oproep – meer vrouwen in de ICT – ondersteun ik van harte en wil ik, vanuit mijn expertise, aanvullen met de oproep meer aandacht te besteden aan stakeholdermanagement. Maar de échte sleutel tot succes? Dat is het goed managen van alle stakeholders binnen een ICT-project, vanuit de menselijke factor.

lees meer

Webinar: top drie best practices in cloud governance

30 september 2015

IT-organisaties kunnen er niet langer omheen: de cloud is overal. De CIO wordt steeds prominenter bij het afsluiten van overeenkomsten met cloudleveranciers. Maar hoe laat u deze partnerships optimaal voor u werken? Hoe geeft u invulling aan cloud governance?

lees meer

Seminar: Praktische privacy voor gemeenten

23 september 2015

Gemeenten staan voor grote uitdagingen op het gebied van privacy en databeveiliging. Hoe kunnen gemeenten voortvarend aan de slag met de bescherming van persoonsgegevens? Die vraag wordt beantwoord tijdens het gratis middagseminar Praktische privacy voor gemeenten op 3 november, georganiseerd door Stichting Privacy Nederland.

lees meer

Jip en Janneke spelen niet samen

door: Erwin Verweij , 17 september 2015

Een tijd terug vroeg een vriendin of ik haar wilde uitleggen wat Scrum en Agile inhouden. Ik begon trouw met mijn verhaal over standups en sprints, maar al gauw onderbrak ze me. “Ik kom niet uit de IT, dus kun je het misschien wat eenvoudiger uitleggen, gewoon in Jip- en Janneke-taal?”

lees meer

Als er geen tijd te verliezen is

Omgevingsdashboard bevordert zelfredzaamheid inwoners Moerdijk

22 juli 2015

Moet ik binnen blijven? Met ramen en deuren gesloten? Wat is er eigenlijk aan de hand? Goede communicatie over calamiteiten is belangrijk om omwonenden en werknemers tijdig te informeren. Dankzij het Omgevingsdashboard weten de inwoners van de industrierijke gemeente Moerdijk straks wat hen te doen staat, mocht het misgaan.

lees meer