partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Centric is al jarenlang een stabiele partner voor de lokale overheid. Onze gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening zorgen ervoor dat overheden zich op hun kerntaken kunnen richten. Centric onderscheidt zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, zoals belastingheffing en -inning, burgerzaken, salarisadministratie en werk, inkomen & zorg. Samen met onze klanten creëren we duurzame oplossingen die bijdragen aan het behalen van hun doelstellingen.


Identiteitsmanagement in de Centric-cloud

19 december 2014

iBestuur 13- Centric-Grip op digitale identiteit

De digitale identiteiten van gebruikers en hun toegang tot applicaties beheren vanuit één console? Zonder nieuwe investeringen? Met Identity as a Service (kortweg IDaaS) kan het. Deze nieuw ontwikkelde service past in de Centric-strategie voor Identity & Access Management (IAM), die is gericht op strikte beveiliging van gegevens en een efficiënte manier van werken. IDaaS, waarom zou u?

lees meer

VDP brengt digitalisering publieke dienstverlening in stroomversnelling

Yvonne van Stiphout over het project ‘Overheidsbrede Dienstverlening Dienstverlening 2020’

11 december 2014

Yvonne van  Stiphout over het project ‘Overheidsbrede Dienstverlening Dienstverlening 2020’

Als het aan de burger ligt, handelt hij het merendeel van zijn zaken met de overheid digitaal af. Maar hoewel de technologie hiervoor voldoende mogelijkheden biedt, is nog maar een beperkt aantal publieksdiensten digitaal beschikbaar. Om daar verandering in te brengen, initieerde de Vereniging van Directeuren Publieksdiensten (VDP) het proces ‘Dienstverlening 2020’.

lees meer

De Dikke of de Dunne?

door: Hein van Schijndel , 11 december 2014

Hein van Schijndel heeft tien jaar ervaring in een gemeentelijke organisatie en werkt vanaf 2001 voor Centric. Hein is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Centric-oplossingen voor informatie-uitwisseling en basisregistraties.

Toen ik jong was waren er nog geen computers en social media. Ik speelde buiten of keek televisie. Een van de programma’s waar ik graag naar keek was Laurel & Hardy, of de Dikke en de Dunne, zoals ze hier genoemd worden. Beide acteurs begonnen solo, maar werden pas beroemd en succesvol nadat ze samen een duo vormden.

lees meer

CORV is klaar. Maar bent u klaar voor CORV?

Renate van Drunen over elektronische berichtenuitwisseling in de justitiële jeugdketens

10 november 2014

Renate van Drunen van het ministerie van Veiligheid en Justitie is projectleider Keteninformatie bij het Programma Stelselherziening Jeugd

Over een paar maanden is het zover; dan moeten alle gemeenten voor de elektronische afhandeling van het berichtenverkeer met justitiële organisaties aangesloten zijn op de Collectieve Opdracht Routeer Voorziening (CORV). Deze verplichting maakt deel uit van de Jeugdwet die op 1 januari 2015 in werking treedt. Renate van Drunen van het ministerie van Veiligheid en Justitie is projectleider Keteninformatie bij het Programma Stelselherziening Jeugd: “Het is goed om te zien dat CORV nu bij veel gemeenten hoog op de agenda staat.”

lees meer

Centric biedt veilig identiteitbeheer in de cloud

29 oktober 2014

Centric biedt veilig identiteitbeheer in de cloud

Organisaties beheren de digitale identiteit van hun gebruikers voortaan in de cloud, via Identity as a Service (IDaaS). De nieuwe dienst is binnenkort beschikbaar voor zowel de Centric-oplossingen als applicaties van andere leveranciers.

lees meer

Gemeente Baarn bedient inwoners via klantvriendelijk Portaal Burgerzaken

27 oktober 2014

Gemeente Baarn bedient inwoners via klantvriendelijk Portaal Burgerzaken

Met de oplevering van het nieuwe Portaal Burgerzaken begin maart zet de gemeente Baarn een stap op weg naar de verdere ontwikkeling van de Basisregistratie Personen (BRP). Ook burgemeester Röell was bij de feestelijke ingebruikname. “Service staat bij ons hoog in het vaandel. Het Portaal biedt daaraan een belangrijke bijdrage.”

lees meer

Living Lab Zaanstad: Experimenteren met de informatievoorziening

17 oktober 2014

Duco Stuurman, directeur Maatschappelijke Ontwikkeling bij de gemeente Zaanstad

Een duwtje in de rug bij problemen op het gebied van werk, inkomen en zorg krijgen de inwoners van de gemeente Zaanstad voortaan bij een van de tien sociale wijkteams. Met slimme intakes en de sociale marktplaats BUUV stimuleert Zaanstad de eigen kracht van haar inwoners.

lees meer

Centric maakt afspraken over berichtenverkeer jeugdzorg en Wmo

9 oktober 2014

Centric en andere softwareleveranciers hebben eind september nieuwe werkafspraken vastgelegd over standaarden voor het elektronisch berichtenverkeer rond de decentralisaties in het sociaal domein. De afspraken zijn een aanvulling op het KING-convenant uit 2012.

lees meer

Living Lab Eindhoven werkt met Centric aan invulling 3D

9 oktober 2014

Centric Living Lab Eindhoven

De gemeente Eindhoven en Centric bundelen de krachten om een invulling te geven aan de decentralisaties, door bestaande oplossingen te verbinden en nieuwe te ontwikkelen.

lees meer

Kwaliteitsbeleid Centric bekroond met ISO 9001-certificaat

26 september 2014

Noor Ferket, directeur van Centric Public Sector Solutions, en Arjen Gerritsen, voorzitter van de Gebruikersvereniging Centric, met het ISO-certificaat dat werd uitgereikt tijdens de Strategische Conferentie.

Na een succesvol doorlopen audit door onafhankelijke beoordelaar EY volgt nu de bekroning van het kwaliteitsdenken bij Centric: als eerste dienstverlener aan lokale overheden is Centric Public Sector Solutions ISO 9001-gecertificeerd.

lees meer