zoeken binnen de website

weblog

De rubriek Weblog biedt plaats voor blogbijdragen van auteurs uit de publieke en private sector, dan wel van auteurs op persoonlijke titel. De redactie behoudt zich het recht voor blogbijdragen te weigeren dan wel te redigeren of in te korten. Blogbijdragen kunt u sturen naar redactie at ibestuur.nl

Vierde industriële revolutie en blockchain

door: Ben van Lier, 10 november 2016

iBestuur academie, mastercourse smart cities - Ben van Lier

Onderling verbonden systemen zullen steeds meer ons leven en werk beïnvloeden zonder dat wij nog kunnen overzien hoe deze besluiten tot stand zijn gekomen.

lees meer

Doorpakken moet

door: Larissa Zegveld, 8 november 2016

De e-overheid heeft alle benodigde bouwstenen. Maar hoe gaan we deze samensmeden tot een krachtig geheel?

reacties: 2

lees meer

Even niet naar Boat House

door: Peter Mom, 3 november 2016

Peter Mom

Met de kennis van nu over de ondernemingsraad van de politie komt een vruchteloze correspondentie van vijf maanden in een ander daglicht te staan.

reacties: 1

lees meer

Beter goed gejat dan slecht bedacht

door: Ruud Leether, 3 november 2016

Ruud Leether

De VNG heeft een eigen set inkoopvoorwaarden laten ontwikkelen: de GIBIT. Die kunnen bij eerste kennisneming bepaald niet overtuigen.

reacties: 7

lees meer

Gemeentesoftwaremarkt werkt niet

door: Jan Willem Boissevain, 1 november 2016

Jan Willem Boissevain

De gemeentelijke IT is verouderd, onsamenhangend en inflexibel. Een gezamenlijke basisvoorziening – voor betere én goedkopere dienstverlening – is nodig.

reacties: 1

lees meer

Digitale dienstverlening dichtbij

door: Bas Eenhoorn, 27 oktober 2016

We zullen de balans moeten zoeken tussen de veranderingen door digitalisering en de zorgplicht voor mensen die het niet alleen af kunnen.

reacties: 1

lees meer

Wet GDI: uitstel betekent hopelijk geen afstel

door: Larissa Zegveld, 27 oktober 2016

Het voorstel voor de Wet GDI dat er nu ligt mist helaas essentiële onderdelen, omdat deze worden vooruitgeschoven naar later. Geen goede zaak en ook niet nodig.

lees meer

Kudtcookiewet

door: Seger de Laaf, 26 oktober 2016

En nu, eind 2016, geeft ook regelwaakhond Actal toe: het werkt niet. Dat we daar 4 jaar en 129 miljoen voor nodig gehad hebben, vind ik niets anders dan diep triest.

reacties: 4

lees meer

Wake-up call!

door: Dirk-Jan de Bruijn, 20 oktober 2016

We staan aan de vooravond van de vierde industriële revolutie. Innovaties zullen aanzienlijk sneller het niveau van aandoenlijke hobbyprojecten moeten overstijgen.

lees meer

App vervangt Vinkje

door: Seger de Laaf, 19 oktober 2016

Gaat straks iedereen met zijn mobiel alle producten scannen? Als iemand al zo’n app wil gebruiken, dan heeft de markt waarschijnlijk nu al een app die 10x beter is dan de overheid ooit zal ontwikkelen.

reacties: 4

lees meer

Wakker geschrokken maar ook gebleven?

door: Ruud Leether, 17 oktober 2016

Ruud Leether

Ronddwalend op het ICT-dashboard viel mijn oog op een project van het ministerie van Veiligheid en Justitie genaamd ToR. Dat project gaat mede over de doorontwikkeling van Radar.

reacties: 1

lees meer

Geen geld? We zwemmen erin!

door: Bas Eenhoorn, 13 oktober 2016

We hoeven niet op een digitale ramp te wachten om de urgentie in te zien van een veilig internet en een digitale overheid, die aansluit op de informatiesamenleving.

reacties: 2

lees meer

Vorm geven aan collectivisering

door: Patricia Vogel, 13 oktober 2016

Patricia Vogel

Gemeenten gaan veel meer samen doen in hun bedrijfsvoering. Want waarom 390 keer anders doen als veel hetzelfde is? Wij geven vorm en uitvoering aan deze collectivisering.

reacties: 1

lees meer

EPD-portaal bouwen, m/v

door: Seger de Laaf, 10 oktober 2016

We zouden kunnen leren van mijnpensioenoverzicht.nl, die hetzelfde kunstje met ander materiaal al eens heeft geflikt. Misschien mogen we zelfs hun software kopiëren.

lees meer

Kies standaard technologie

door: Jan Willem Boissevain, 6 oktober 2016

Boissevain, Jan Willem

Software die standaard in de markt verkrijgbaar is ga je niet zelf ontwikkelen. Dan kies je uiteraard voor bewezen technologie. Onze overheid kiest veelvuldig doelbewust voor maatwerk.

lees meer