zoeken binnen de website

weblog

De overheersende kleur was grijs

door: Fatou van den Hoff, 6 december 2012

Fatou van den Hoff

Als een gemeentelijke topambtenaar tegen u zegt: “Over 10 jaar moeten we op sociale media zitten” wat denkt u dan? Waarschijnlijk denkt u dat ik een grap maak.

lees meer

Taaie trajecten

door: Dirk-Jan de Bruijn, 5 december 2012

Dirk-Jan de Bruijn

Digitalisering is een integraal managementvraagstuk. Vanuit de optiek van de gebruiker natuurlijk. En daarmee hoort het vraagstuk ook thuis aan de directietafel.

reacties: 1

lees meer

Datapijplijn van nationaal belang

door: Wolfgang Ebbers , 4 december 2012

Wolfgang Ebbers

Het internationaal containerverkeer kan veel transparanter. Niet alle bedrijven lijken daar even gelukkig mee. Een datapijplijn moet daar verandering in brengen.

reacties: 1

lees meer

Mijnenveld van de overheid

door: Jan Willem Boissevain, 3 december 2012

Jan Willem Boissevain

Per hoofd van de bevolking betaalt de burger gemiddeld tienduizend euro aan belasting en premies. Maar waar kan je al die gegevens over belastingen, premies en uitkeringen vinden?

lees meer

Wij, de overheid

door: Davied van Berlo, 28 november 2012

Davied van Berlo

De publieke zaak wordt steeds meer een cocreatie tussen overheid en samenleving. ‘Wij, de overheid’ geeft bestuurders en ambtenaren handvatten om aan die nieuwe rol invulling te geven.

lees meer

Dingen Die Gewoon Werken

door: Michiel Leenaars, 28 november 2012

Michiel Leenaars

Software als Skype, Dropbox of iChat zet een blinde pijp open, naar buiten maar ook naar binnen. Je kunt er geen enkele controle op uitoefenen wie of wat daarvan gebruik maakt.

reacties: 1

lees meer

Groene software

door: Joost Visser, 27 november 2012

Joost Visser

ICT gebruikt steeds meer energie. Het lek is de software. AgentschapNL startte het Kennis Netwerk Green Software. Een pilot bij Logius wijst de weg naar vergroening.

reacties: 2

lees meer

Een cloud voor gemeenten?

door: Henri Rauch, 15 november 2012

Henri Rauch

Gemeenten staan onder druk om samen te werken, binnen steeds krappere budgetten. Wat staat dan de toepassing van cloud computing bij gemeenten in de weg? Feitelijk niets.

reacties: 4

lees meer

P-Direkt, een opmerkelijk succes

door: Jan Willem Boissevain, 14 november 2012

Jan Willem Boissevain

Met P-Direkt is het grootste shared service center van Europa gerealiseerd. De investeringen die zijn gedaan met de totstandkoming van P-Direkt verdienen zichzelf terug.

reacties: 1

lees meer

Paspoort voor tien jaar: DOEN!

door: Chris Holman, 14 november 2012

Chris Holman

Als ambtenaren 2,5 miljoen reisdocumenten minder per jaar verstrekken, kunnen er minimaal 520 ambtenaren van de formatie af. En besparen de burgers honderd miljoen per jaar.

lees meer

Regeerakkoord 2.0

door: Dirk-Jan de Bruijn, 14 november 2012

Dirk-Jan de Bruijn

Al snel duik je dan in het recente regeerakkoord. En pluis je dat eens uit. En dan kun je niet anders dan de conclusie trekken dat het wel wat magertjes is.

reacties: 2

lees meer

Opzij, opzij, opzij

door: Fatou van den Hoff, 8 november 2012

Fatou van den Hoff

Geef ambtenaren de ruimte en online sociale netwerken verweven zich met de organisatieprocessen. Kennis is sociaal kapitaal en kennisdelen is kracht dat geeft macht!

reacties: 2

lees meer

Internet Governance Forum

door: Arda Gerkens , 8 november 2012

Arda Gerkens

Het Internet Governance Forum is een conferentie van de VN over de toekomst van het internet. Aha, een wassen neus, denkt u nu, een gezellig uitje, maar niets is minder waar.

lees meer

Facebook politie

door: Jan Willem Boissevain, 8 november 2012

Jan Willem Boissevain

De politie moet er weer voor de burgers zijn en niet andersom. De politie moet haar werkprocessen moderniseren en aanpassen aan de nieuwe media en een mondige samenleving.

lees meer

Een overheid op maat

door: Davied van Berlo, 7 november 2012

Davied van Berlo

Het nieuwe kabinet gaat hard aan de slag met het vernieuwen van de overheid. Gelukkig zijn daar heel wat nieuwe mogelijkheden voor. Hoe creëren we een overheid op maat?

lees meer