zoeken binnen de website

weblog

De rubriek Weblog biedt plaats voor blogbijdragen van auteurs uit de publieke en private sector, dan wel van auteurs op persoonlijke titel. De redactie behoudt zich het recht voor blogbijdragen te weigeren dan wel te redigeren of in te korten. Blogbijdragen kunt u sturen naar redactie at ibestuur.nl

Succesvolle ICT vergt juiste commitment

door: Bert Hogemans, 15 juli 2015

We zijn ons er onvoldoende van bewust dat niet stoppen met een ICT-project ook een keuze is, gebaseerd op menselijke driften en angsten. Daar gaat ook het BIT niets aan veranderen.

lees meer

Zo worden wij allemaal fraudeurs

door: Jan Willem Boissevain, 13 juli 2015

Jan Willem Boissevain

Het aantal regels waaraan burgers zijn onderworpen wordt niet bepaald minder, ook niet in de participatiemaatschappij. Vooral de kwetsbaren worden zo maar al te makkelijk fraudeurs.

lees meer

Wijkteams op onbekend terrein

door: Ellen Boschker, 10 juli 2015

Ellen Boschker

De professionals uit de wijkteams in Tilburg zijn eigenlijk als een stel pinguins op ontdekkingstocht. Op zoek naar antwoorden die alleen in de praktijk zijn te vinden, zonder sessies en adviezen van bovenaf.

reacties: 1

lees meer

Wij snappen er geen pepernoot van

door: Seger de Laaf, 2 juli 2015

Mijn nekharen gingen voor de zoveelste keer overeind, toen ik las dat men testers zocht voor de Informatie-Rijksoverheid-app. De wat? Precies. Laat het maar even op je inwerken.

reacties: 8

lees meer

BVP, weg ermee?

door: Ruud Leether, 25 juni 2015

Ruud Leether

De voorzieningenrechter in Gelderland heeft korte metten gemaakt met een wel erg cryptische BVP-aanbesteding. De uitspraak raakt Best Value Procurement vol in het hart.

reacties: 6

lees meer

Als veranderingen te snel gaan...

door: Dirk-Jan de Bruijn, 24 juni 2015

Dirk Jan de Bruijn

We moeten steeds sneller en leniger inspringen op veranderingen, terwijl de organisatie is gericht op voorspelbaarheid. Maar er is wel een aantal stappen te zetten.

reacties: 1

lees meer

Juffrouw Rosenbrand

door: Peter van Schelven, 24 juni 2015

Peter van Schelven

De bedenkelijke schijnprecisie van de huidige aanbestedingspraktijk van punten, cijfers en wiskunde leidt enkel tot gedrag dat fnuikend is voor de eerlijkheid.

lees meer

Een verkeerde cultuur…

door: Ruud Leether, 18 juni 2015

Ruud Leether

De cultuur rondom ICT-projecten bij de overheid deugt niet, constateren zowel de commissie-Elias als minister Blok. Het is te hopen dat er een open ambtelijke dialoog over cultuur ontstaat.

reacties: 5

lees meer

Open data plus voor Groningen!

door: Paul Padding, 12 juni 2015

Paul Padding

Het particulier initiatief kan met open data van de overheid goede dingen doen. Maar de overheid moet soms meer doen. Gelukkig is daar de Overheidsdienst Groningen.

lees meer

Best Value Website

door: Jan Willem Boissevain, 11 juni 2015

Boissevain, Jan Willem

De provincie Noord-Holland wil haar website vernieuwen en buiten de deur laten beheren. De aanbesteding lijkt vooral een experiment met Best Value Procurement.

reacties: 2

lees meer

Kaderstellend afvalbeleid

door: Peter Mom, 10 juni 2015

Peter Mom

Geen beleidswijzigingen na wijkproef met vuilnisbakkenchips. Maar over gemeentebreed invoeren wordt eind van het jaar besloten.

lees meer

Bijzondere samenwerking BGT-bronhouders

door: Jan Bruijn, 9 juni 2015

Wat is nu eigenlijk de bijdrage van de BGT aan de BV Nederland? het gebruik van dezelfde kaart levert veel voordelen op voor overheidsorganisaties, zowel intern als onderling.

lees meer

De BGT: gaat u eruit halen wat erin zit?

door: Rob van de Velde, 3 juni 2015

Rob van de Velde

Overheden zijn druk bezig met het implementeren van de BGT. Goed, want de deadline van 1 januari 2016 nadert. Toch moeten we niet schromen om vooruit te kijken.

lees meer

Geen verdere actie nodig…

door: Peter Mom, 3 juni 2015

Peter Mom

Praktijkgevalletje overheidsdienstverlening. Niet boos worden. De bureaucratie had het ‘ook op z’n beloop kunnen laten’.

lees meer

Greenfield of brownfield?

door: Dirk-Jan de Bruijn, 1 juni 2015

Dirk Jan de Bruijn

Kijkt u ook wel eens met enige jaloezie hoe voortvarend organisaties als Uber of Thuisbezorgd.nl hun vleugels uitslaan?

reacties: 2

lees meer