zoeken binnen de website

weblog

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

door: Jan Willem Boissevain, 15 mei 2012

Jan Willem Boissevain

“Mijn belangrijkste uitdagingen zijn: ongelijkheid tussen man en vrouw, armoede en analfabetisme.” Dit is niet de uitspraak van een ontwikkelingswerker of een politicus.

lees meer

All animals are equal

door: Ruud Leether, 9 mei 2012

Ruud Leether

Het ambtelijk imago verslechtert snel. Zorgelijk ook voor de vervulling van ICT-functies. Voor een overheid die optimaal in de informatiemaatschappij wil participeren is behoud van kennis een absolute voorwaarde.

reacties: 1

lees meer

Uit het Lab, de sequel

door: Wolfgang Ebbers, 9 mei 2012

Wolfgang Ebbers

Lummelend in een lentezonnetje, in een duinpan, check ik mijn mail op zaken die niet wachten kunnen. Het is tenslotte vakantie. Bericht van Peter! Subject “iBestuur weblog”, bericht met urgentie.

lees meer

iBestuur: Richt je op Europa!

door: Henri Rauch, 9 mei 2012

Henri Rauch

ICT en Bestuur combineren is een ‘hell of a job’. Kijk maar naar de interesse van bestuurders voor het fenomeen ICT of de schaarse echte successen van eGovernment in het publieke bestuur.

lees meer

De revolutie van het nu

door: Davied van Berlo, 9 mei 2012

Davied van Berlo

Sommige mensen verklaren een nieuw fenomeen met lange verhalen en veel uitleg. Andere sommen een eindeloze lijst met voorbeelden op. Erwin Blom staat duidelijk in die tweede traditie.

lees meer

Uitnodiging aan ervaringsdeskundigen

door: Peter Mom, 8 mei 2012

Peter Mom

Je kunt een kwart eeuw over ICT schijven, met de overheid als hoofdonderwerp, en nog altijd af en toe met je oren staan klapperen. Ik roep uw hulp in om daarin verandering te brengen.

lees meer