zoeken binnen de website

weblog

De rubriek Weblog biedt plaats voor blogbijdragen van auteurs uit de publieke en private sector, dan wel van auteurs op persoonlijke titel. De redactie behoudt zich het recht voor blogbijdragen te weigeren dan wel te redigeren of in te korten. Blogbijdragen kunt u sturen naar redactie at ibestuur.nl

Tussen droom en daad in Amsterdam

door: Arre Zuurmond, 7 mei 2013

Arre Zuurmond

“Neem me niet kwalijk, ik heb een gekke vraag: waar is de ingang van de parkeergarage?”. “Nou, zo gek is die vraag niet, dat vragen wel 5 tot 10 mensen per avond.”

lees meer

Patriot Act: a never ending story ?

door: Ruud Leether, 6 mei 2013

Ruud Leether

De Patriot Act is geen Nederlands probleem, maar een jurisdictieconflict tussen Amerika en de EU dat alleen op dat niveau kan worden opgelost.

lees meer

Cloud do’s voor gemeenten

door: Henri Rauch, 6 mei 2013

Henri Rauch

Met alle nieuwe taken erbij hoort de bedrijfsvoering en meer specifiek de technologie gemeenten in de eerste plaats behulpzaam te zijn.

reacties: 4

lees meer

Rode of een blauwe pil

door: René Veldwijk, 2 mei 2013

Het zou een goede zaak zijn indien parallel aan dat Parlementair Onderzoek ook de ICT-branche en de ambtelijk betrokkenen de discussie aangaan over wat er goed en fout is in publieke ICT.

reacties: 2

lees meer

Duizend digitale bloemen

door: Peter Lievense, 2 mei 2013

Peter Lievense

Dat ‘sociale’ is de overtreffende trap van Windows-dressing (grapje, kon het niet laten), want de gebruikers zijn voor Google en Facebook alleen maar handelswaar.

reacties: 2

lees meer

Apocalyps of ondergang van internet

door: Jan Willem Boissevain, 1 mei 2013

Jan Willem Boissevain

Het platleggen van complete bedrijfsnetwerken is kinderspel. Dit brengt bij mij een visioen naar boven van het doemscenario, waarvan ik hoop dat het nooit werkelijkheid zal worden.

reacties: 1

lees meer

Interne discussie uitgelekt bij MinFin

door: Davied van Berlo, 25 april 2013

Davied van Berlo

Interne online platformen als Yammer en Pleio maken het gemakkelijk om kennis uit te wisselen en organisatiebreed discussies te voeren. En om te lekken.

lees meer

Waar is mijn bureaublad?

door: Fatou van den Hoff, 24 april 2013

Fatou van den Hoff

In mijn werk als trainer en adviseur valt het me op dat de algemene computervaardigheden bij een groot deel van de werkende bevolking beperkt zijn.

reacties: 4

lees meer

GBA-adresonderzoek

door: Arre Zuurmond, 19 april 2013

Arre Zuurmond

Elke gemeente heeft echt een buitendienst nodig. Een investering die zich terugverdient in leefbaarheid, veiligheid en besparing op het eigen apparaat.

lees meer

Van uitvoering naar uitvoerbaarheid

door: Dirk-Jan de Bruijn, 16 april 2013

Dirk-Jan de Bruijn

In de sfeer van Albert Einstein die ons al lang geleden heeft geleerd dat je problemen niet moet oppakken op het niveau waarop ze zijn ontstaan.

lees meer

Innovatieparadox

door: Gerard van Oortmerssen, 15 april 2013

Gerard van Oortmerssen

Innovatief zijn betekent niet wachten op standaard producten en hoge kosten op de koop toe nemen. Het risico is dat de ontwikkeling lang duurt en wordt ingehaald door de markt.

lees meer

iD-roof

door: Peter Lievense, 14 april 2013

Peter Lievense

De campagne is in zoverre geslaagd dat ik mij nu heel erg bewust ben van de gevaren van identiteitsdiefstal. Sterker nog; ik voel mij door diezelfde overheid blootgesteld aan iD-roof.

lees meer

Diplomabureaucratie

door: Jan Willem Boissevain, 8 april 2013

Jan Willem Boissevain

Niemand zal bestrijden dat er veel wetten en regels zijn en bovendien nog ingewikkeld ook. Maar de oproep van de Ombudsman voor eenvoud en minder regels zal niets opleveren.

reacties: 1

lees meer

De openbare, zelfsturende en ondernemende ambtenaar

door: Davied van Berlo, 4 april 2013

Davied van Berlo

Hoe ziet de ambtenaar van de toekomst eruit? De publieke professional van de toekomst zal werken vanuit een andere positie en in een andere context. Weber gaat op de schop.

lees meer

Privacy-schizofrenie

door: Ellen Boschker, 2 april 2013

Ellen Boschker

Ik ben wel benieuwd of ik de enige met deze diagnose ben en zou eens met lotgenoten in contact willen komen. Ik hoor ook graag wat uw medisch advies luidt.

reacties: 4

lees meer