Overheid in transitie
Nieuws

Alliantie Digitaal Samenleven start campagne richting politiek

Met de campagne wil de Alliantie het thema' digitale inclusie' bij met name de 59 nieuwe Kamerleden onder de aandacht brengen. | Beeld: Shutterstock/iBestuur

Om het thema digitale inclusie goed tussen de oren te krijgen van de politiek is de Alliantie Digitaal Samenleven een campagne gestart richting de leden van de Tweede Kamer. Ze zijn afgelopen week per brief op de hoogte gesteld van de campagne. Burgers worden binnenkort gevraagd een online petitie te ondersteunen.

Om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan blijven doen in de digitale samenleving hebben diverse publieke, private en maatschappelijke organisaties vijf jaar geleden een alliantie opgericht, met Laurentien van Oranje als boegbeeld. Doel is ervoor te zorgen dat iedereen actief kan blijven in de digitale samenleving en tegelijkertijd de kansen en risico’s van digitale technologie begrijpt.

De urgentie is meer zichtbaar geworden, en steeds meer organisaties werken samen om dit op Europees, landelijk, regionaal en bovenal lokaal niveau goed te organiseren, schrijft de alliantie in een persbericht. Met de campagne willen ze de thematiek bij de 59 nieuwe Kamerleden onder de aandacht brengen.

Online petitie

Zaterdag 24 februari volgt een advertentie in de Telegraaf waarin burgers gevraagd wordt een online petitie te ondertekenen. De campagne richting de politiek loopt door tot de Digitale Inclusie op maandag 25 november.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren