Persbericht

Onderzoek: de staat van de menselijke maat

De afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar de tevredenheid van burgers en ondernemers over de dienstverlening van de overheid. Wij nieuwsgierig naar de reactie van overheidsorganisaties op de adviezen uit dergelijke onderzoeken. Hoe kijken medewerkers van overheidsorganisaties naar alle ontwikkelingen rondom dienstverlening?

Beeld: Unsplash

Doet u mee?

Bent u werkzaam bij een overheidsorganisatie? Dan vragen wij u vriendelijk om deel te nemen aan dit onderzoek. Dat kan gemakkelijk middels het invullen van de vragenlijst. Dit vraagt ongeveer 5 minuten van uw tijd. Deelname kan volledig anoniem.

Vragen?

Om u een idee te geven, ziet u onderstaand een aantal vragen uit de vragenlijst:

 • Wat zijn de grootste uitdagingen van overheidsorganisaties?
 • Is de menselijke maat voldoende voelbaar in het contact met de overheid?
 • Wat versta je onder menselijke maat?
 • De toegankelijkheid tot dienstverlening van overheidsorganisaties is niet altijd eenvoudig, waar ligt dat aan?

Trendrapport

Medio november wordt er een trendrapport opgesteld en gepubliceerd. Mocht u het rapport na afloop willen ontvangen, dan kunt u dat via de vragenlijst aangeven. Uiteraard wordt het rapport te zijner tijd ook gedeeld op iBestuur.nl.

Kwalitatief en kwantitatief

Naast de online vragenlijst zijn er reeds diverse interviews afgenomen met beslissers en procesverantwoordelijken binnen centrale en lokale overheidsorganisaties. Het kwantitatieve onderzoek, middels de online survey, betreft het tweede en afsluitende onderdeel van het veldwerk. Het onderzoek is gebaseerd op bestaande onderzoeken en rapporten van o.a. Kantar en Nationale Ombudsman.

Dankwoord

Graag danken we iedereen die reeds een bijdrage heeft geleverd aan het onderzoek en alle mensen die naar aanleiding van deze aankondiging hun ervaringen delen.

 • Jolijn de Nijs (Waterschap De Dommel) | 14 november 2022, 15:29

  Beste,
  De vragenlijst is inmiddels gesloten zie ik. Desondanks ben ik benieuwd naar het trendrapport, gezien wij in 2023 ook extra aandacht gaan geven aan ‘de menselijke maat’. Kan ik dit rapport ontvangen op mijn e-mailadres (jdnijs@dommel.nl)?

  Bij voorbaat dank,

  Jolijn de Nijs

 • Anita van Meer - van Bokstel (Blueriq) | 21 november 2022, 15:21

  Beste Jolijn,

  Het onderzoek is inderdaad gesloten. De resultaten worden op het moment verwerkt. Zodra het rapport gereed is, deel ik deze met je.
  Een fijne dag,

  Anita van Meer – van Bokstel

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren