Digitalisering en democratie
Nieuws

‘Call for proposals’ Over Informatie Gesproken

De Coalitie zoekt projecten en onderzoeksvragen die bijdragen aan het verbeteren van de informatierelatie tussen overheid en samenleving. | Beeld: Shutterstock

De maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken is op zoek naar projectideeën en onderzoeksvragen die kunnen bijdragen aan een betere informatierelatie tussen overheid en burger. Vanuit het Programma Open Overheid is een budget beschikbaar gesteld. Voorstellen kunnen tot 1 april ingediend worden.

Denk bij projecten aan thema’s als regie op eigen gegevens, digitale inclusie, afhandeling Woo-verzoeken, actieve openbaarheid, digitale democratie, artificiële intelligentie of desinformatie. De coalitie zoekt maatschappelijk georiënteerde initiatieven, projectideeën of onderzoeksvragen die bijdragen aan een meer gelijkwaardige informatierelatie tussen overheid en samenleving. Het resultaat dient een duidelijke toegevoegde waarde te hebben.

Voor 2024 is vanuit het Programma Open Overheid van BZK voor de coalitie een budget beschikbaar gesteld. Er is € 200.000,- beschikbaar voor voor maatschappelijke projecten en € 200.000,- voor onderzoeksprojecten.

Pitches 20 maart

Op woensdag 20 maart is er in de KB, nationale bibliotheek een bijeenkomst van de coalitie. Hierin is een blok gereserveerd voor het geven van korte pitches over de project- en onderzoeksvoorstellen. Dit kan helpen bij het verbinden van ideeën, mensen en het koppelen van netwerken. Wilt u een pitch geven, laat dit  uiterlijk maandag 11 maart weten door een mail te sturen naar secretariaat@overinformatiegesproken.nl.

Aanvraagformulier

Om een project in te dienen kunt u gebruik maken van het Template Aanvraagformulier Verbeteren van de informatierelatie tussen overheid en samenleving.

 

Lees en/of luister ook:

 

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren