Nieuws

Aftrap maatschappelijke coalitie ‘Over informatie gesproken’

Op 11 november geven bedrijven, maatschappelijke organisaties, wetenschap en overheid de aftrap voor een maatschappelijke coalitie om tot een slimmere informatiesamenleving te komen. Panelleden Jacqueline Rutjens (RDDI), Serv Wiemers (Open State Foundation) en Rob Nijman (IBM) gaan in gesprek over de meest urgente en prangende vragen, waar de coalitie mee aan de slag moet.

De informatiepositie van onze omgeving, zoals burgers, bedrijven, wetenschap en maatschappelijke organisatie, moet blijvend worden verbeterd. Dat kunnen we helpen realiseren door open technologie en open informatie de standaard te maken. Waarbij we uiteraard ook rekening moeten houden met privacy, beveiliging en ethiek. Maar dit kan niemand alleen, dit is een teamsport. Daarom slaan bedrijven, wetenschap en maatschappelijke organisaties de handen ineen in de maatschappelijke coalitie ‘Over informatie gesproken’.

Om 15.15 uur organiseert RDDI onder leiding van Larissa Zegveld (Kennisnet en Forum Standaardisatie) een digitale sessie ‘Over informatie gesproken, voor een slimmere informatiesamenleving!’
Meer weten over de maatschappelijke coalitie ‘Over informatie gesproken’? Kijk dan even naar dit introductiefilmpje met Jacqueline Rutjes.

Wie er nog bij wil zijn moet snel zijnMeld je nog snel aan via de eventsite ECP Jaarfestival 2021. Na aanmelding zijn alle sessies live te volgen via het platform of na afloop direct terug te kijken. Vanaf volgende week zijn alle sessies ook via de ECP website terug te kijken: www.ecp.nl.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren