Digitale weerbaarheid
Nieuws

CISO Platform Nederland opgericht

Het belangrijkste doel van het initiatief is het vergroten van de cybersecurity-volwassenheid in Nederland.

De Chief Information Security Officer (CISO) krijgt een steeds sterkere positie binnen organisaties, zowel binnen als buiten de overheid. Tijdens de CIODAY op 21 november jl. is een nieuwe CISO community en bijbehorend platform gelanceerd.

Dimitri van Zantvliet, directeur Cybersecurity en CISO bij Nederlandse Spoorwegen is een van de initiatiefnemers van het nieuwe platform: “De CISO-rol is snel volwassen geworden. CISO’s rapporteren steeds vaker rechtstreeks aan de board. Cybersecurity is Chefsache geworden en dus is de tijd aangebroken voor een aparte community.”

Het belangrijkste doel van het initiatief is het vergroten van de cybersecurity-volwassenheid in Nederland. De community en het platform hebben tot doel cybersecurity te herpositioneren in de bestuurskamer, bij te dragen aan kennisontwikkeling, het gesprek tussen relevante stakeholders te stimuleren en een ecosysteem voor het cybersecuritydomein te creëren dat security providers helpt hun roadmaps vorm te geven.

De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbeheer en een juiste positionering van de CISO-rol in organisaties.

Klik HIER voor meer informatie

 

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren